ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μ. Θεμιστοκλέους: Πάνω από 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Facebook
Twitter
Η τρέχουσα εβδομάδα ήταν η καλύτερη από την αρχή των εμβολιασμών, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, υπενθυμίζοντας το ημερήσιο ρεκόρ των 120.000 και το ρυθμό των 110.000 εμβολιασμών ημερησίως. Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή «Με νέα ματιά»  έδωσε διευκρινίσεις σε ερωτήματα τηλεθεατών για τον εμβολιασμό παιδιών, για την αναμνηστική δόση αλλά και για Έλληνες εμβολιασμένους ή νοσούντες από το εξωτερικό.

Περισσότερα από 20.000 ραντεβού κλείστηκαν με το άνοιγμα της πλατφόρμας για παιδιά και σε τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο) δόθηκαν περισσότερα είπε, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθυμίζοντας τη διαδικασία:

  • για ραντεβού στην πλατφόρμα gov.gr υπάρχει ένδειξη Παιδιατρικό Pfizer.
  • Κλείνονται ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ

‘Όσοι ιδιώτες παιδίατροι θέλουν να ενταχθούν στους εμβολιασμούς πρέπει να προμηθευτούν εμβόλια, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σχετικά με τα νοσοκομεία είπε ότι προτέθηκαν το Αττικό και το Τζάνειο.

Δεν μπορούν να εμβολιάζονται μαζί με παιδιά 5-11 ετών ενήλικοι, αλλά τις προσεχείς εβδομάδες αυτό θα ισχύει για την ομάδα από 12- 18 ετών. ‘Εχουν νοσήσει 60.000 παιδιά από αρχή της πανδημίας, πρόσθεσε.

«Κάθε Δευτέρα παραλαμβάνουμε ποσότητα εμβολίων και μετά απελευθευρώνονται ραντεβού», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι μέχρι χθές βράδυ υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού και έπονται νέα από 4-5 Ιανουαρίου.

«Προηγούνται τα ραντεβού για πρώτη δόση και αναμνηστική στους άνω των 60»

Απελευθερώθηκαν μαζικά 100.000 ραντεβού αυτήν την εβδομάδα και δόθηκαν στο σύστημα.

Στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Γλυφάδας τα πρώτα ραντεβού είναι από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.Διπλασιάζεται από 18 Δεκεμβρίου η διαθεσιμότητα στο Mega Εμβολιαστικό Περιστερίου.

‘Άνω των 60: Το 85% έχει εμβολιαστεί

Φτάνουμε κοντά στο 90% για αναμνηστική δόση εντός επταμήνου, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και πρόσθεσε ότι είναι «πολύ καλή η συμμετοχή στην αναμνηστική δόση».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Στους κάτω των 60 δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης αυτή τη στιγμή

Στους άνω των 60 ετών το πιστοποιητικό ισχύει μέχρι και 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό

Για όσους έρχονται από την ΕΕ και άλλες  16 χώρες και πραγματοποιούν τρίτη δόση στη χώρα μας το πιστοποιητικό εκδίδεται και από τα ΚΕΠ.

Μέχρι τη Τετάρτη στα ΚΕΠ θα μπρούν να εκδίδουν πιστοποιητικό και όσοι έλαβαν ένα από τα πέντε εμβόλια που δεν έχουμε στη χώρα μας, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε ότι εντός της εβδομάδας θα λυθεί και το θέμα για όσους  έχουν νοσήσει στο εξωτερικό και όσους  άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top