ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη για την ζωή δίνει ο 49χρονος αδελφός του 39χρονου που πέθανε από κορονοϊό – Δεν είχαν εμβολιαστεί

COVID 19 nosokomeia
Μάχη να κρατηθεί στην ζωή -διασωληνωμένος- δίνει ο 49χρονος αδελφός του 39χρονου που εξέπνευσε την περασμένη Τρίτη από κορονοϊό στην Πτολεμαΐδα.

Ο 49χρονος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Τα δύο αδέλφια ήταν ανεμβολίαστοι, όπως και το 95% των νοσηλευομένων με κορονοϊό σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο 39χρονος άντρας -αδελφός του 49χρονου- είχε νοσήσει από κορονοϊό και η κατάσταση του ήταν κρίσιμη. Άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας την περασμένη Τρίτη.  Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα του κορονοϊνού στην Δ.Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άντρας με καταγωγή από οικισμό του Νομού Φλώρινας, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας από τις αρχές Οκτωβρίου.

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου άλλωστε, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης επισήμως βρίσκεται στο 4ο επιδημιολογικό επίπεδο του αυξημένου κινδύνου.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον Δήμο Κοζάνης, ο οποίος ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών υπέρ του εμβολιασμού.

You may also like

Comments are closed.