ΜΑΙΖΩΝΟΣ: Δείτε πότε ξεκινούν (οριστικά) τα έργα πεζοδρόμησης – Και πώς θα γίνουν για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία στο κέντρο

Facebook
Twitter
ΜΑΙΖΩΝΟΣ

 – Δύο συνεργεία θα πιάσουν δουλειά από Αράτου και Γούναρη, κινούμενα προς αντίθετες κατευθύνσεις. Το έργο θα γίνεται «τετράγωνο-τετράγωνο» με περιθώριο 20 ημερών για κάθε τμήμα.

 

 του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Από την μια μέρα στην άλλη μετατίθεται το ξεκίνημα των έργων πεζοδρόμησης της οδού Μαιζώνος από Αράτου μέχρι Γούναρη. Είχε ειπωθεί ότι θα ξεκινούσαν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αλλά δεν συνέβη.

Και αυτό επειδή βασική προϋπόθεση για την έναρξη είναι να τελειώσουν τα έργα της Αράτου, τα οποία καθυστέρησαν όχι εξαιτίας του εργολάβου του Δήμου που ανέλαβε την ασφαλτόστρωση, αλλά επειδή εμβόλιμα μπήκαν στο έργο και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εκτελέσουν εργασίες για τις οπτικές ίνες.

 

ΑΡΑΤΟΥ & ΜΑΙΖΩΝΟΣ

ΑΡΑΤΟΥ (ΠΑΝΩ)

1) εργα μελας (2) (1)

 

 

Όμως σήμερα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Παναγιώτη Μελά, έχουμε την τελική ημερομηνία και το χρονοδιάγραμμα έναρξης της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος και ταυτοχρόνως για την ολοκλήρωση του έργου που τώρα εκτελείται κατά μήκος της οδού Αράτου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νεότερα στοιχεία που υπάρχουν, τα έργα στην Αράτου ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες. Αφού ήδη τέλειωσε η ΔΕΔΔΗΕ και παράλληλα έχουν ήδη αρχίσει και η ρίψεις ασφάλτου. Θυμίζουμε ότι ο δρόμος προετοιμάζεται για την αλλαγή κατεύθυνσης, από το ύψος της Κανακάρη προς την Μαιζώνος, αφού θα μετατραπεί σε κάθοδος όταν υλοποιηθεί το σχέδιο αντιδρομήσεων στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, το έργο πεζοδρόμησης της Μαιζώνος θα ξεκινήσει αμέσως μετά του Αγίου Πνεύματος. Δηλαδή, Αγίου Πνεύματος έχουμε την Δευτέρα 24 Ιουνίου, άρα λοιπόν, από 26 έως 28 Ιουνίου, το αργότερο, υπολογίζεται ότι τα συνεργεία θα αρχίσουν να σκάβουν.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ,

ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ

ΜΑΙΖΩΝΟΣ

Το σημαντικότερο στοιχείο που αποκαλύπτεται σήμερα από την «Πολιτεία» είναι ότι η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα πραγματοποιείται σε δύο σημεία ταυτοχρόνως. Ένα συνεργείο θα ξεκινήσει από την Αράτου με κατεύθυνση προς την πλατεία Γεωργίου και ένα δεύτερο συνεργείο θα αρχίσει από την αντίθετη πλευρά, δηλαδή, από την Γούναρη με κατεύθυνση προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Επίσης, όπως τον Αντιδήμαρχο διευκρινίζεται το πιο σημαντικό που ζητούν να γνωρίζουν οι επαγγελματίες αλλά και οι κάτοικοι των σημείων από τα οποία θα «περάσουν» τα έργα. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται σε ένα οικοδομικό τετράγωνο και το περιθώριο ολοκλήρωσής τους σε κάθε ένα κομμάτι θα είναι περίπου είκοσι ημέρες.

Αυτό αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε μεταξύ δημοτικής αρχής και εργολάβου με βάση το σκεπτικό, αφενός να μην «απλωθούν» οι εργασίες γεωγραφικά, σε βαθμό που θα προκαλέσουν κυκλοφοριακό χάος, αφετέρου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η όχληση για κατοίκους και επαγγελματίες.

Με δυο λόγια, λοιπόν, θα υπάρχουν δύο συνεργεία στις δυο αντίθετες κατευθύνσεις και θα εκτελούν εργασίες «τετράγωνο – τετράγωνο», με χρονοδιάγραμμα είκοσι ημερών σε κάθε τμήμα.

 

ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το χρονοδιάγραμμα για την συνολική ολοκλήρωση του έργου πεζοδρόμησης της Μαιζώνος, είναι ως τα Χριστούγεννα. Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2024. Προκειμένου ο νέος πεζόδρομος να παραδοθεί καθ’ όλα έτοιμος πριν τις γιορτές και να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία αλλά και ύπαρξη εικόνας εργοταξίου κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΛΔΟΣΗ:

0005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top