ΜΑΙΖΩΝΟΣ: Έτοιμο το πρώτο τμήμα πεζόδρομου, κλείνει και το τμήμα Ερμού – πλ. Γεωργίου | Τι φοβούνται για τον παλιό αγωγό

Facebook
Twitter
maizonos 2

 

Κλείνει και από Ερμού προς πλατεία Γεωργίου

 

maizonos 4

Αρχίζουν τα πιο δύσκολα εντός των ημερών αφού το έργο πεζοδρόμησης της οδού Μαιζώνος προχωρά και αναμένεται να επεκταθεί και στο κομμάτι από την οδό Ερμού μέχρι και την πλατεία Γεωργίου. Ο στόχος είναι να προχωρήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα οι εργασίες. Διότι ως γνωστόν ο χρόνος πιέζει αφού κανονικά το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο 100% πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κι αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να αφεθεί το εργοτάξιο, μέχρι την αρχή της επόμενης χρονιάς. Και το πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι απλά και μόνο η ταλαιπωρία για τους πολίτες και την ίδια την πόλη που στην «καρδιά» του ιστορικού της κέντρου έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο. Το πρόβλημα, κυρίως, είναι ότι μέσα στον χειμώνα κανείς εκ των υπευθύνων δεν θέλει ένα «ανοιχτό» εργοτάξιο – σκαμμένο τμήμα, έκθετο εντελώς στην κακοκαιρία και τις δυνατές βροχοπτώσεις.

 

«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» Ο ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ

maizonos 3

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» των εργατών, του εργολάβου και κατ’ επέκταση του αντιδημάρχου και συνολικά της δημοτικής αρχής, είναι ο παλιός αγωγός, κάτω από τον παλιό δρόμο. Αγωγός που επί δεκαετίες ολόκληρες είχε να «δει» το φως. Αυτός ήταν και ο λόγος που το κομμάτι από την Αράτου ως την Κολοκοτρώνη καθυστέρησε και βγήκε εκτός χρονοδιαγράμματος, πλην του γεγονότος ότι ήταν καλοκαιρινή περίοδος και έπρεπε να δοθούν και οι άδειες στους εργάτες. Με άλλα λόγια, κανείς δεν ξέρει σκάβοντας τι θα συναντήσει, τι θα προκύψει και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για πρόσθετες εργασίες που δεν είχαν προβλεφθεί.

 

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ

 

maizonos 5

Το πρώτο τμήμα του έργου της πεζοδρόμησης, πάντως, ολοκληρώθηκε. Ήδη ο φωτογραφικός φακός της «Πολιτείας» κατέγραψε τους πρώτους πεζούς να περνούν ενώ ακόμα οι τελευταίες εργασίες ήταν σε εξέλιξη.

 

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ):

0009

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top