ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ – Ιδιοκτήτης Abbey: Μου έκαψαν το μαγαζί – Πόση είναι η ζημιά

μακισ 2
Ακόμη και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να πιστέψει πως η φωτιά ξέσπασε από κάποιο λάθος. Και φυσικά οι εκτιμήσεις του επιβεβαιώθηκαν από τις κάμερες που δείχνουν δύο άτομα να βάζουν φωτιά στο μαγαζί του. Ο Ιερώνυμος (Μάκης) Γιακουμάτος   δήλωσε πως έφυγε μαζί με υπάλληλο τελευταίος από το κατάστημα. Εκείνος το έκλεισε. Μάλιστα όπως κάθε βράδυ έκανε και τον απαραίτητο έλεγχο.

Ήταν 4 τα ξημερώματα, κάθε νύχτα το κατάστημα ελεγχόταν πριν κλείσει. Ο φύλακας της Πλατείας Υψηλών Αλωνίων που βρισκόταν στο πάνω μέρος κοντά στην παιδική χαρά άκουσε μία δυνατή έκρηξη και είδε μία τεράστια φλόγα να βγαίνει προς τα έξω.   Στη συνέχεια ακούστηκαν δέκα εκρήξεις από φιάλες υγραερίου που έσκαγαν η μία μετά την άλλη. Αυτές οι εκρήξεις ήταν από τις σόμπες υγραερίου. Οι ζημιές στο κατάστημα είναι τεράστιες. Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Οπως μεγάλες είναι και οι ζημιές στο Παναχαϊκό ακριβώς δίπλα. Ο ιδιοκτήτης του Στέφανος Νικολετάτος δήλωσε πως οι ζημιές έχουν γίνει και σε ένα τμήμα της οροφής, στο ξύλινο πάτωμα που θέλει όλο αντικατάσταση, σε τραπεζοκαθίσματα, κλιματιστικό κλπ. Θα πρέπει να τονιστεί πως το Abbey ήταν ένα από τα καφέ που είχε κερδίσει την προτίμηση χιλιάδων θαμώνων. Σε καθημερινή βάση από το πρωί μέχρι τη νύχτα είχε κόσμο!

Το Abbey ήταν ανασφάλιστο. «Θα έπρεπε να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης καθώς στο Abbey είχαν μπει πολλά νέα στοιχεία. Μια διαδικασία που κοστίζει. Και το ομολογώ, υπήρξε αναβλητικότητα. Τα πάντα έχουν ακριβύνει. Μέχρι και τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που χρησιμοποιούμε στα κοκτέιλ. Το ρεύμα έχει φθάσει στα ύψη. Μιλάμε για μία αρρωστημένη κατάσταση την οποία βιώνουν όλοι οι επιχειρηματίες. Γι αυτό και το κατάστημα είχε μείνει ανασφάλιστο».

Δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Abbey Μάκης Γιακουμάτος. Ενας άνθρωπος που επένδυε στην διασκέδαση και ξόδευε αρκετά για να δημιουργήσει ξεχωριστά μαγαζιά. Όπως είχε κάνει με το κλαμπ «Γιάφκα» στην οδό Κανάρη στο ύψος των Υψηλών Αλωνίων αλλά και με το εστιατόριο Santa Rossa που δημιούργησε στην Πλατεία Δροσοπούλου κάτω από τον Αγιο Διονύσιο και φυσικά φρόντισε και για την ανάπλαση όλης της πλατείας. Με δικά του έξοδα. Το Abbey ήταν όμως το κατάστημα που είχε αγαπήσει περισσότερο από όλα. Το δημιούργησε όταν αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην επιχειρηματική του δράση κλείνοντας το «Κάσμπα», ένα ροκ μπαράκι στην οδό Καραϊσκάκη κοντά στην Γεροκωστοπούλου. Οσοι γνωρίζουν τον Μάκη, ξέρουν καλά ότι μαζί με το Abbey «κάηκε» και ένα μεγάλο μέρος του εαυτού του. «Θα το ξανανοίξετε;» τον ρωτήσαμε»: «Πραγματικά δεν ξέρω ακόμη. Δεν ξέρω. Προσπαθώ να συνέλθω. Δεν ξέρω πραγματικά τι θα κάνω» ήταν η απάντησή του.

You may also like

Comments are closed.