ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακρή: «Στα φροντιστήρια το self test είναι υποχρεωτικό» (vid)

zetta makri
Η Ζέττα Μακρή μίλησε στην τηλεόραση του Open για τα self test στα φροντιστήρια και το άνοιγμα των σχολείων.

Η υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «το self test είναι υποχρεωτικό και για τα φροντιστήρια και οι καθηγητές είναι δικαιούχοι».

«Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της. Αν σε ένα σχολείο κάποιοι καθηγητές θεωρούν ότι είναι θετικό να γίνεται μάθημα στο προαύλιο δεν χρειάζεται να έχουν κεντρική οδηγία για να το κάνουν» ανέφερε.

Όσον αφορά στα κρούσματα που προέκυψαν στα σχολεία τόνισε: «Η εικόνα που έχουμε είναι για 3.000 κρούσματα. Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο. Το λέω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Φυσικά, αυτά τα κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν κολλήσει τους συγγενείς τους. Και με αυτά τα κρούσματα δηλαδή είναι ασφαλέστερη η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Παράλληλα, η κα Μακρή ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται εντός σχολείου από τους διευθυντές και τους καθηγητές. «Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της. Αν σε ένα σχολείο κάποιοι καθηγητές θεωρούν ότι είναι θετικό να γίνεται μάθημα στο προαύλιο δεν χρειάζεται να έχουν κεντρική οδηγία για να το κάνουν» ανέφερε.

You may also like

Comments are closed.