ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μανωλόπουλος: Τέλος καλοκαιριού οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών

patra volta polites karavi parko 5
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως στο τέλος του καλοκαιριού θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.

«Είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εφήβων. Η κοινωνία έχει φοβηθεί με αυτό το ενδεχόμενο λόγω των συζητήσεων που έχουν γίνει για τα εμβόλια, όμως πρέπει να δούμε και τα θετικά. Αν τελικά προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς, θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο. Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 12-16 ετών. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία για να μπορέσουμε να προτείνουμε τον εμβολιασμό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τόνισε ότι η συζήτηση δε θα φτάσει στην υποχρεωτικότητα.

«Τα περιστατικά με το Johnson& Johnson είναι δέκα φορές πιο σπάνια. Αν με το AstraZeneca τα περιστατικά είναι 1 στα 100.000, με το Johnson& Johnson είναι 1 στο 1.000.000», υπογράμμισε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να εμβολιαστούν οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ερωτηθείς για τους λόγους που οι νέοι κάτω των 30 ετών εμβολιάζονται με Johnson&Johnson δεδομένου ότι και με αυτό έχουν καταγραφεί περιστατικά θρομβώσεων, ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε ότι ναι μεν είναι παρόμοιας τεχνολογίας εμβόλιο με αυτό της Astra Zeneca κι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θρομβώσεων με θρομβοπενία, αλλά έχει μια σημαντική διαφορά.

«Τα περιστατικά με το Johnson& Johnson είναι δέκα φορές πιο σπάνια. Αν με το AstraZeneca τα περιστατικά είναι 1 στα 100.000, με το Johnson& Johnson είναι 1 στο 1.000.000», υπογράμμισε.

Ανησυχία για τη σταθεροποίηση κρουσμάτων
Στο μεταξύ, καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημειώνοντας ότι από χθες καταγράφεται μικρή σταθεροποίηση των κρουσμάτων έναντι της πτώσης που σημειωνόταν τις προηγούμενες ημέρες.

«Με ανησυχεί το γεγονός ότι η σταθεροποίηση παρατηρείται και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει διασπορά σε διαφορετικές περιοχές και φαίνεται να υπάρχουν διακυμάνσεις», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων αναμένεται να δούμε μετά τα μέσα Ιουνίου.

You may also like

Comments are closed.