ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρίνα Πάτρας: Οι ζημιές στα σκάφη και οι ασφαλιστικές

Marina
Το μεταφέρουμε μ’ επιφύλαξη και περιμένοντας απάντηση απ’ την δημοτική αρχή. Και το κάνουμε με γνώμονα την αρχή μας ότι κάτι που συζητείται ευρέως και εγείρει ερωτήματα, θα πρέπει αρμοδίως να διευκρινίζεται.

Ιδιοκτήτες σκαφών στη Μαρίνα της Πάτρας λένε ότι μετά την θεομηνία στις παραμονές της εορτής του Αγίου Ανδρέου και με δεδομένο ότι τ’ ασφαλισμένα σκάφη τους υπέστησαν ζημιές, αποτάθηκαν σε ασφαλιστικές εταιρείες με το εύλογο αίτημα να καλυφθούν οι ζημιές. Ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ, για πολλά απ’ τα σκάφη (φωτογραφία).

Κάποιες, λοιπόν, εκ των ασφαλιστικών εταιρειών, έσπευσαν ν’ απορρίψουν, σε πρώτη φάση, τα αιτήματα των ιδιοκτητών, με το επιχείρημα ότι η Μαρίνα της Πάτρας δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και άρα, εν γνώσει τους οι ιδιοκτήτες ελλιμενίζουν τα σκάφη τους σε μια υποδομή με προβληματικές προδιαγραφές. Που δεν δικαιολογεί ασφαλιστική κάλυψη και, άρα, ούτε αποζημίωση.

Όσοι δεν βρήκαν αντιρρήσεις απ’ τους ασφαλιστές, ήταν όσοι τα σκάφη τους υπέστησαν ζημιές από την επαφή με παρακείμενα σκάφη, εκείνη τη νύχτα της μεγάλης θύελλας. Σαν να βρίσκονταν σε ανοικτό πέλαγος, δηλαδή… Και όχι δεμένα στη Μαρίνα.

Θα το ξαναπούμε. Με το ευθύ ερώτημα: Έχει η Μαρίνα της Πάτρας προδιαγραφές ασφαλείας ώστε οι όποιες ζημιές στα σκάφη των φιλοξενουμένων να καλύπτονται; Ή μήπως το όλο θέμα εγείρεται με άξονα τα «ψιλά γράμματα» των ασφαλιστικών συμβολαίων; Ο Δήμος οφείλει ν’ απαντήσει. Και σε ό,τι μάς αφορά θα είναι καλοδεχούμενη η διάψευση…

You may also like

Comments are closed.