ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Market Pass: Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης

Facebook
Twitter
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αποκάλυψε σήμερα ότι η κάρτα αγορών έρχεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

«Μόλις γίνουν οι αιτήσεις, τα χρήματα θα πιστωθούν άμεσα στο λογαριασμό των δικαιούχων, έως τις 3 Μαρτίου. Για όσους επιλέξουν την άυλη κάρτα θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν παντού, σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία ακόμα και στις λαϊκές αγορές, όπου υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με POS. Όσοι επιλέξουν την κατάθεση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, θα πληρωθούν σε τρεις μήνες και το ποσό θα είναι μειωμένο κατά 20%», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης της νέας αυτής οικονομικής ενίσχυσης θα αρχίσει να λειτουργεί από τα μέσα Φεβρουαρίου και θα κλείσει στις 15-3-2023.

Οσοι πολίτες υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 28-2-2023 θα λάβουν τις πρώτες δόσεις της ενίσχυσης το αργότερο μέχρι τις 3-3-2023, ενώ όσοι υποβάλουν τις αιτήσεις τους την περίοδο από 1η έως 15 Μαρτίου θα λάβουν τις πρώτες δόσεις μέχρι τις 20-3-2023.

Τα κριτήρια για το Market Pass

Τα κριτήρια για να επιλεγεί κάποιο νοικοκυριά είναι ουσιαστικά δύο: το ετήσιο εισόδημα του 2021 που δηλώθηκε πέρυσι και η ακίνητη περιουσία βάσει της αντικειμενικής αξίας που υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το ετήσιο εισόδημα για τους άγαμους δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 16.000 ευρώ και για τους έγγαμους χωρίς παιδιά τις 24.000 ευρώ. Για κάθε μέλος της οικογένειας εάν αυτό είναι κάποιο προστατευόμενο τέκνο ή φιλοξενούμενος το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ.

Όσον αφορά στο όριο της ακίνητης περιουσίας περιουσίας ορίζεται αξία βάσει ΕΝΦΙΑ 2022 έως 250.000 ευρώ για τους άγαμους και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες ανεξαρτήτως αριθμού μελών.

Τα ποσά

Το ύψος της μηνιαίας επιδότησης είναι το 10% ενός ανώτατου προκαθορισμένου ορίου αγορών και καθορίζεται ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα για τους άγαμους αυτό το όριο αγορών έχει καθορίστει στα 220 ευρώ άρα η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται στα 22 ευρώ και η εξαμηνιαία στα 132 ευρώ. Στην περίπτωση του έγγαμου χωρίς παιδιά ή  μονογονεϊκής με 1 παιδί το ανώτατο μηνιαίο ύψος αγορών είναι 320 ευρώ και άρα η μηνιαία επιδότηση διαμορφώνεται στα 32 ευρώ και η εξαμηνιαία επιδότηση 192 ευρώ.

Για κάθε επιπλέον μέλος στην οικογένεια το ύψος των μηνιαών αγορών αυξάνονται κατά 100 ευρώ και της επιδότησης κατά 10 ευρώ με ανώτατο ποσό επιδότησης τα 100 ευρώ ή 600 ευρώ στο 6μηνο. Τα ποσά αυτά αφορούν το 100% της επιδότησης που προκύπτει εφόσον κάποιος χρησιμοποιήσει την άυλη ψηφιακή κάρτα. Αν επιλέξει την τραπεζική κατάθεση τόσο περιορίζεται στο 80% δηλαδή κατ΄ ανώτατο στα 480 ευρώ το εξάμηνο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top