ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Mαρόκο: Αγώνας δρόμου για να σωθεί ο πεντάχρονος που παγιδεύτηκε σε πηγάδι (video)

Facebook
Twitter
Σε καθοριστική φάση βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης του πεντάχρονου στο Μαρόκο, που βρίσκεται για πέμπτη ημέρα μέσα σε στενό ξεροπήγαδο, δύσκολο στην πρόσβασή του.

Η ένταση είναι μεγάλη στο σημείο του ατυχήματος, καθώς οι διασώστες προσεγγίζουν το παιδί μέσω οριζόντιας σήραγγας που διανοίγουν, με τον κίνδυνο μιας κατολίσθησης να είναι μεγάλος σε κάθε φάση της επιχείρησης.

Παγιδευμένος για πέμπτη ημέρα σε ξερό πηγάδι βάθους 32 μέτρων βρίσκεται ο πεντάχρονος Ράιαν στο χωριό Ιγκράν στο Βόρειο Μαρόκο. O πατέρας του επισκεύαζε το πηγάδι και κάποια στιγμή το παιδί διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Από το στενό μόλις 45 εκατοστών άνοιγμα του πηγαδιού έχουν κατεβάσει μια κάμερα για να το παρακολουθούν. Του έδωσαν οξυγόνο νερό και τροφή αλλά είναι άγνωστο αν το παιδί κατάφερε να φάει.

Για να μην κινδυνεύσει η ζωή του επέλεξαν τη διάνοιξη παράλληλης τάφρου που έχει ολοκληρωθεί απομακρύνοντας ολόκληρη πλαγιά του λόφου δίπλα στο πατρικό του.

Συνεργεία πρώτων βοηθειών με συσκευές ανάνηψης βρίσκονται επί τόπου και σε επιφυλακή ελικόπτερο για επείγουσα μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο. Για τη ζωή του μικρούλη Ράιαν προσεύχονται οι συγγενείς και εκατοντάδες συμπατριώτες του που έχουν φθάσει στην περιοχή. Εκατοντάδες χιλιάδες Μαροκινοί παρακολουθούν τις προσπάθειες από την τηλεόραση. Μέσω διαδικτύου στο αραβικό #SaveRayan διάσημοι Μαροκινοί αλλά και Αλγερινοί αθλητές προσεύχονται να τα καταφέρει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top