ΑΠΟΨΕΙΣ

Μας βγάζουν στο δρόμο

qpdjvmigqz63fdcee37e35e

του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, υποψηφίου βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ

Καμιά άλλη φράση δεν μπορεί να περιγράψει καλύτερα τα αποτελέσματα της καταστροφικής και ανάλγητης πολιτικής της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη. Όσο κι αν επικαλούνται ευφυολογήματα τύπου «κοκτέιλ κρίσεων», όπως έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου στην ατυχέστατη εμφάνισή του στο ντιμπέιτ που τον νίκησε κατά κράτος η Πόπη Τσαπανίδου, η ζοφερή πραγματικότητα είναι εδώ. Και το δυστοπικό σκηνικό που επιμελώς «φιλοτέχνησε» ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ, μας βγάζει στο δρόμο κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μεταφορικά, γιατί η ακρίβεια, η ανεργία και το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών ανοίγουν την ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων, εις βάρος πάντα των ασθενέστερων και του κοινωνικού κράτους.

Κυριολεκτικά, γιατί παρά τις εκλογικού χαρακτήρα αποπροσανατολιστικές και δήθεν ρυθμίσεις, τα fundsαργά ή γρήγορα θα ενεργοποιήσουν τη δικαστική δυνατότητα που τους έδωσε η απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για πλειστηριασμούς α’ κατοικίας.

Ωστόσο να ξέρουν καλά ότι με τις πολιτικές τους βγαίνουμε μόνοι μας και μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το κεραμίδι που με τόσο κόπο απόκτησαν πολλοί συμπολίτες μας καιτώρα κινδυνεύουν να το χάσουν.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας και την ενίσχυση του τραυματισμένου ΕΣΥ.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούμε τους αγρότες μας και τον μόχθο τους.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούμε τα μουσεία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας και το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες μέσω της ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τους θεσμούς.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούμε τη Δικαιοσύνη για όλους.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο για να υπερασπιστούμε την Αξιοπρέπεια μας.

Βγαίνουμε, τέλος, μαζικά στο δρόμο για τη μεγάλη προοδευτική Αλλαγή που θα φέρει στη χώρα Ανάπτυξη και Σταθερότητα με κοινωνικό πρόσημο.

You may also like

Comments are closed.