ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μάσκες τέλος από την Τετάρτη – Τι θα ισχύει

Facebook
Twitter
Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς, με εξαιρέσεις.

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2022, η μάσκα καταργείτε σε αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία, ενώ αίρεται η υποχρέωση χρήσης της και από τους εργαζομένους των συγκεκριμένων μέσων.

Επιπλέον, οι μάσκες καταργούνται τόσο στα καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι μέχρι την Τετάρτη (1/6) είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ.

Που παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Η μάσκα θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς 9 (αστικά λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικός), στις νοσοκομειακές μονάδες, σε χώρους φροντίδας ευπαθών ομάδων και σε άλλες δομές Υγείας.

Ωστόσο, η κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους δεν σημαίνει ότι όποιος πολίτης το επιθυμεί δεν μπορεί να τη φορά, όταν υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς η χρήση της μάσκας συστήνεται στις ευπαθείς ομάδες.

Χωρίς μάσκες σε σχολεία και Πανεπιστήμια

Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια. Οπότε φοιτητές και μαθητές θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές. Παράλληλα, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Ωστόσο, η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, με διάρκεια έως τις 15 Ιουνίου, ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ την Παρασκευή 3 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ μία μέρα νωρίτερα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top