ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαστοράκου για θάνατο παιδιών: Αναπάντητο γιατί τα ιατρικά περιστατικά συνέβαιναν ενώ οι γιατροί απουσίαζαν

MASTORAKOU.jpg

Για την επαφή που είχε με τη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη και την ενόχληση της,  μίλησε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  Άννα Μαστοράκου μίλησε σήμερα Τρίτη 29/03/2022 στο Mega, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα ευρήματα των ερευνών και στα καταγεγραμμένα περιστατικά.

Ουσιαστικά υπήρξε μία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ μας, η οποία ενοχλημένη εξέφρασε την άποψή της, για την παρέμβαση του ιατρικού συλλόγου, και τη δική μου προσωπικά, θεωρούσε ότι δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση, ότι δεν είμαι θεράπων ιατρός, και επομένως δεν θα έπρεπε να τοποθετηθώ επί του θέματος» σημείωσε μιλώντας στο Mega.

«Της εξήγησα ότι έχω θεσμική υποχρέωση να τοποθετηθώ, διότι θα πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα της κοινωνίας, και δεν θα πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους γιατρούς και στα νοσοκομεία» συμπλήρωσε.

«Όταν πήγαν οι γιατροί το παιδί είχε ήδη φύγει»

«Ήδη έχουν κατατεθεί οι φάκελοι νοσηλείας της Τζωρτζίνας από τα δύο νοσοκομεία, υπάρχει πλούσιο ιστορικό με καταγεγραμμένα περιστατικά, με αντικειμενικά ευρήματα. Αυτό που καταθέσουν οι γιατροί είναι ότι κατά την πρώτη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, υπήρξε μία ολιγωρία της μητέρας να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Όταν πήγαν οι γιατροί το παιδί είχε ήδη φύγει και έκαναν προσπάθεια να την επαναφέρουν, ήταν το περιστατικό που της προκάλεσε την εγκεφαλοπάθεια. Δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, υπήρχε μία κυρία στον διπλανό θάλαμο και η Ρούλα Πισπιρίγκου τής είπε ”μείνε πίσω γιατί το παιδί παθαίνει ανακοπή”, μετά από αυτό ειδοποίησε τους γιατρούς», συμπλήρωσε.

«Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια, η σπάνια νόσος που αναφέρθηκε η μητέρα, αλλά και το γονιδιακό πρόβλημα»

«Μετά το Καραμανδάνειο η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε στην εντατική της Παιδιατρικής του Ρίου, και το παιδί δεν είχε εμφανίσει κανένα πρόβλημα καρδιολογικό, εκτός από την εγκεφαλοπάθεια που ήδη είχε πάθει. Έπειτα, έγινε εξιτήριο απ΄την εντατική και παρέμεινε στο μονόκλινο δωμάτιο της Παιδιατρικής. Εκεί αναφέρθηκαν κάποια περιστατικά βραδυκαρδίας, ενώ δεν υπήρχε προηγουμένως κάποια καταγραφή, έτσι ζήτησαν οι γιατροί από τη μητέρα να βγάζει τα βίντεο. Δεν υπήρχε λόγος να εμφανίζει η Τζωρτζίνα αυτές τις βραδυκαρδίες ή τους σπασμούς και έτσι οι γιατροί πρότειναν να πάει στο Ωνάσειο και να τοποθετηθεί βηματοδότης, και να θωρακίσουν το σώμα της» δήλωσε η Άννα Μαστοράκου Μαστοράκου.

«Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια, η σπάνια νόσος που αναφέρθηκε η μητέρα, αλλά και το γονιδιακό πρόβλημα. Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν γιατί συνέβαιναν όλα αυτά τα ιατρικά περιστατικά, ενώ οι γιατροί απουσίαζαν» είπε κλείνοντας η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

You may also like

Comments are closed.