Match Αχαΐας: Το «χρέος» της κυβέρνησης στον Αθλητικό Τύπο

Facebook
Twitter
Των εκδοτών
Γιάννη Ασκούνη – Ξαβέριου Καρούνια

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είναι αλήθεια ότι θεμελιώνει μια νέα περίοδο για την στήριξη, άνθιση και περαιτέρω ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Κάτι που φάνηκε και στη διάρκεια των εργασιών του τριήμερου Αθλητικού Συνεδρίου που πρόσφατα φιλοξενήθηκε στην Πάτρα.

Ο κ. Αυγενάκης, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη προωθήσει την οικονομική υποστήριξη των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας, με πόρους που προέρχονται απ’ το νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του Στοιχήματος.

Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Με τη δε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 6056, 21/12/2021) που συνυπέγραφαν τότε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεζυρόπουλος, αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 31.000.000 ευρώ ως προκαταβολή στα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία «έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών».

Η εφημερίδα «Match» Αχαΐας, όπως και η «Πολιτεία», δεν μπορούν παρά να «χαιρετίσουν» αυτή την πολιτική που ευθυγραμμίζεται με την πάγια θέση μας υπέρ της διαρκούς και όλο και γενναιότερης στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Άλλωστε, η «Match», η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της ελληνικής περιφέρειας, με κυκλοφορία που ξεπερνά ακόμα και εδραιωμένες, πανελλαδικής κυκλοφορίας αθλητικές εφημερίδες, εδώ και 10 χρόνια σταθερά στηρίζει, προβάλλει, ενθαρρύνει, αναδεικνύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις δυνάμεις του.

Και επιμένει ν’ αφιερώνει περισσότερο απ’ το 60% των σελίδων της κάθε Δευτέρα στους ερασιτέχνες αθλητές, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και στην διαρκή ειδησεογραφική κάλυψη τους.

Ακόμα κι αν αυτό αντιτίθεται στη βούληση άλλων αναγνωστών και συνδρομητών μας οι οποίοι επιμένουν ότι θα έπρεπε να δίνουμε μεγαλύτερο βάρος, περισσότερο χώρο και διακριτή έμφαση στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αρχής γενομένης απ’ τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ΠΑΕ και ΚΑΕ του κέντρου.

Η δική μας απόκριση είναι εμφανής: ναι στην ειδησεογραφική πληρότητα, χώρος και ρεπορτάζ για όλα και όλους, καμία έκπτωση στην ενημέρωση των αναγνωστών αλλά περίοπτη αναφορά, πιθανώς και «μεταχείριση», όσο κι αν ο όρος είναι αδόκιμος, στη «ραχοκοκαλιά» του αθλητικού οικοδομήματος, δηλαδή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΡΑΞΗ

Και αυτό δεν είναι μέρος μιας θεωρίας. Είναι η ίδια η πράξη. Και απόδειξη της είναι μια απλή φυλλομέτρηση της σημερινής «Match».

Επιστρέφουμε στην πρωτοβουλία Αυγενάκη. Με μια επισήμανση και με μια πρόταση.

Η επισήμανση λέει ότι η «Match» και γενικώς όσοι ειδησεογραφικά καλύπτουμε τα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δείχνουμε στην πράξη την αγωνία, το ενδιαφέρον μας, την επιθυμία και προσδοκία μας όλοι όσοι τον υπηρετούν, από οποιαδήποτε θέση, να στηριχθούν με κάθε τρόπο και μέσο. Κάθε Δευτέρα είμαστε «βήμα» για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, «καθρέφτης» του και «συνοδοιπόρος», ακόμα κι αν με όρους οικονομικής ανταπόδοσης, σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τον Τύπο, το ισοζύγιο είναι αρνητικό και σε βάρος μας.

Η δε πρόταση μας είναι εύλογη, ευθεία και σαφής: όπως σωστά και δίκαια στηρίζεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, μέσω του Στοιχήματος, να υπάρξει κι αντίστοιχη πρόβλεψη στήριξης για τον αθλητικό Τύπο, υπό την προϋπόθεση της ρητής δέσμευσης του να φιλοξενεί και να προβάλλει τις δραστηριότητες των ερασιτεχνικών σωματείων.

Δεν είναι συντεχνιακή διεκδίκηση.

Είναι η δίκαια αναγνώριση των συντελεστών του αθλητικού Τύπου, η στήριξη δηλαδή ενός σημαντικού πυλώνα του αθλητικού οικοδομήματος που ενώ βρίσκεται σε τροχιά αποδυνάμωσης, δεν συναντά τη στήριξη και ενίσχυση που θα έπρεπε. Και το ξέρει αυτό ο κ. Αυγενάκης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top