ΚΟΣΜΟΣ

Ματιές στο μέλλον: Το 5,5G που θα φέρει ευρυζωνικότητα 10Gbps παντού!

83977300 l normal none 768x442 1

Το παγκόσμιο συνέδριο ευρυζωνικότητας που διοργάνωσε η Huawei με την υποστήριξη της Επιτροπής Ευρυζωνικότητας του ΟΗΕ συγκέντρωσε τις κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κατασκευαστές, ρυθμιστικές αρχές και ειδικούς από σχετικούς τομείς, δίνοντας τους την ευκαιρία να μοιραστούν γνώσεις και να οραματιστούν το μέλλον. Οι κεντρικές ομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν από τον Leon Wang, Πρόεδρο της σειράς προϊόντων Huawei Data Communication, και τον Kim Jin, Αντιπρόεδρο του Optical Business Product Line της Huawei, ξεδίπλωσαν τους στόχους της εταιρείας και τις καινοτομίες που φέρνει η νέα καυτή λέξη στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, το «5,5G». Το οποίο η Huawei σχεδιάζει να λανσάρει το 2024, αρχικά σε περιοχές της Ασίας.

Συνοπτικά, το UBBF 2023 της Huawei παρουσίασε τα φιλόδοξα σχέδιά της να φέρει το Net5.5G στην καθημερινότητα, παράλληλα με σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις. Εξελίξεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, προσφέροντας νέες ευκαιρίες και βελτιωμένες εμπειρίες, τόσο για τους χρήστες μεμονωμένα, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Η εποχή του 5,5G, περιλαμβάνει νέες εφαρμογές υπερευρυζωνικότητας, συμπεριλαμβανομένων των glasses – free 3D (3D χωρίς γυαλιά), house-wide intelligence (τεχνητή νοημοσύνη σε όλο το σπίτι), ultra-HD video conferencing και computing services. Για να μπορέσουν αυτές οι εξελίξεις να υλοποιηθούν, είναι απαραίτητες οι αναβαθμίσεις σε 10 Gbps δικτύων όπως η οικιακή ευρυζωνική σύνδεση, η ευρυζωνική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, τα campus επιχειρήσεων και οι ιδιωτικές γραμμές επιχειρήσεων. Υποστηρίζοντας πανταχού παρούσες συνδέσεις 10 Gbps, ελαστικές υπερευρυζωνικές μεταφορές και αυτόνομη βελτιστοποίηση δικτύου, το Net5.5G θα οδηγήσει σε σημαντική ανάπτυξη τις νέες επιχειρήσεις.

MBBF 1

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι επίσης αναπόσπαστο κομμάτι της ποιοτικής αναβάθμισης των δικτύων του campus των επιχειρήσεων. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να αξιοποιήσουν νέες δυνατότητες, όπως η πρόσβαση υψηλής πυκνότητας Wi-Fi 7 και η διασφάλιση εμπειρίας βίντεο για να παρέχουν υπηρεσίες one stop shop, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των υπηρεσιών B2B.

Παράλληλα, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη διεισδύει σε διάφορους κλάδους, προκύπτουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως οι υπηρεσίες πληροφορικής και οι ιδιωτικές γραμμές ελαστικών υπηρεσιών πληροφορικής. Για να αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν στον έξυπνο μετασχηματισμό της βιομηχανίας, οι πάροχοι μπορούν να παρέχουν αποδοτική υπολογιστική ισχύ μέσω δικτύων κέντρων δεδομένων 800GE, να παρέχουν ευέλικτες συνδέσεις με υπολογιστική ισχύ μέσω ελαστικών ιδιωτικών γραμμών 10 Gbps και να παρέχουν υπηρεσίες υπολογιστικής ισχύος για περισσότερους χρήστες μέσω πρόσβασης υπολογιστικής ισχύος υψηλής απόδοσης.

Η ενεργή συμμετοχή της Huawei στην έρευνα του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των IEEE, IETF και της ομάδας εργασίας τεχνολογίας δικτύου της WBBA, αντανακλά την αφοσίωσή της στο να γίνει πραγματικότητα το Net5.5G. Η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει προϊόντα και λύσεις προσανατολισμένα στο Net5.5G το 2024, καθώς και να προτρέψει τη βιομηχανία να συμμετάσχει στην προώθηση της πρακτικής εφαρμογής και της τυπικής έρευνας για το Net5.5G. Η Huawei λανσάρει επίσης 6 τεχνικές αναβαθμίσεις F5.5G για να βελτιώσει τις δυνατότητες του δικτύου και να δημιουργήσει έναν θετικό επιχειρηματικό κύκλο.

Κατά τη διάρκεια του UBBF στο Ντουμπάι, παρουσιάστηκαν επιπλέον οι καινοτομίες F5.5G της Huawei, οι οποίες στοχεύουν να ενισχύσουν τις δυνατότητες του δικτύου και να οδηγήσουν σε έναν θετικό επιχειρηματικό κύκλο. Αυτές οι αναβαθμίσεις έχουν ως στόχο μελλοντικά να προωθήσουν τη συνολική βελτίωση της εμπειρίας, της αρχιτεκτονικής και της αποτελεσματικότητας, βοηθώντας έτσι τους παρόχους να επιταχύνουν την επιχειρηματική επιτυχία κατά τη διάρκεια της ομαλής εξέλιξης στο F5.5G. Η Huawei καλεί, επίσης, όλα τα μέρη του κλάδου να προωθήσουν από κοινού την ωρίμανση και την εφαρμογή του F5.5G, και σταδιακά, να επιτύχουν ταχύτητες 10Gbps «10Gbps Everywhere».

MBBF 5.5G

Οι 6 τεχνικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν:

FTTR-B: Επέκταση του FTTR από τα σπίτια στις επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας εύρος ζώνης 2 Gbps και 300 ταυτόχρονους χρήστες σε διάφορα σενάρια.

Premium ευρυζωνικότητα: Ακριβής ευαισθητοποίηση των χρηστών και O&M με βάση την ανάλυση μεγάλων δεδομένων, βελτιώνοντας την ικανοποίηση από την ευρυζωνική σύνδεση και μειώνοντας τα ποσοστά καθυστέρησης.

Alps-WDM Enhanced: Βελτίωση όλων των οπτικών μονάδων μεταγωγής και επέκταση του OTN σε τοποθεσίες δευτερεύοντος CO2, ενίσχυση της επαναχρησιμοποίησης του ζωντανού δικτύου και της ευέλικτης ανάπτυξης.

800G: Επίτευξη εξαιρετικά μεγάλης χωρητικότητας και μετάδοσης δικτύου κορμού εξαιρετικά μεγάλων αποστάσεων με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Διασφάλιση SLA: Παροχή αξιόπιστων συνδέσεων με αιτιοκρατικό λανθάνοντα χρόνο για τις επιχειρήσεις και μείωση της υπηρεσίας TTM, διασφαλίζοντας υψηλή αξιοπιστία δικτύου και αυξημένα έσοδα.

Οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις βασίζονται στη δέσμευση της Huawei για τεχνολογικές καινοτομίες, προσανατολισμένες στο F5.5G, αλλά και στο όραμά της να συνεργαστεί με παγκόσμιους παρόχους και βιομηχανικούς εταίρους για την προώθηση της ανάπτυξης της βιομηχανίας, επιτυγχάνοντας τελικά τον στόχο «OptiX to Everywhere» και «10Gbps Παντού».

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

0 %