ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ματίνα Παγώνη: Τι ισχύει με το PCR του Αλέξη Τσίπρα

TSIPRAS SVIGGOU PROEDRIKO
H τελευταία φορά που ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την κυρία Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο- πέραν, βεβαίως, της παρουσίας του στις δεξιώσεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας- πηγαίνει πίσω στις αρχές Ιανουαρίου του 2021
Στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και στην πολιτική κόντρα που ξέσπασε για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο λίγες μέρες αφού ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη.

“Βλέπουμε στα νησιά την νεολαία, τα παιδιά να διασκεδάζουν μετά από δύο χρόνια πανδημίας και αυτό είναι φυσιολογικό. Στα σοκάκια όμως, εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός και πολύς κόσμος, πρέπει να βάζουμε την μάσκα μας” τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας, λέγοντας «το υποχρεωτικό στην Ελλάδα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Έχουν γίνει οι συστάσεις που πρέπει και ο καθένας ξέρει που θα βάλει την μάσκα του».

Σχετικά με την έξαρση στα κρούσματα και τους λόγους για τους οποίους νοσούν ακόμη και άνθρωποι που τηρούν τα μέτρα προστασίας, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «πολλοί νοσούν χωρίς να το καταλάβουν είτε γιατί δεν χρησιμοποιείται σωστά η μάσκα -πρέπει να είναι αποστειρωμένη, να χρησιμοποιείται αντισηπτικό όταν την βάζεις και την βγάζεις- είτε διότι δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς άνθρωποι που είχαν να συναντηθούν δύο χρόνια, όταν συναντιούνται τώρα το καλοκαίρι, όταν συναντιούνται αγκαλιάζονται και έχουν πολύ στενή επαφή».

Επιπλέον η Ματίνα Παγώνη χαρακτήρισε λανθασμένη την σκέψη ορισμένων να θεωρούν ότι αν νοσήσουν με κορονοϊό θα «ξεμπερδέψουν».

«Πολλοί λένε ‘ας νοσήσω για να ησυχάσω’», όμως δεν είναι έτσι, το 30% των ασθενών έχει long-covid και οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρές», τόνισε.

Η Ματίνα Παγώνη ρωτήθηκε επίσης σχετικά με την κόντρα που ξέσπασε για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγα 24ώρα αφότου νόσησε με κορονοϊό για δεύτερη φορά. «Κατάλαβα ότι ο κ. Τσίπρας την τρίτη μέρα ή την δεύτερη έκανε δεύτερο PCR. Ήταν θετικός και μετά, σε δύο μέρες έκανε PCR, αν δεν κάνω λάθος. Εγώ ξέρω ότι οι οδηγίες που δίνουμε στους ασθενείς μας – γιατί αυτά δεν τα αποφασίζει ο κ. Τσίπρας, ο γιατρός του τα αποφασίζει – είναι ότι την πέμπτη ημέρα κάνουμε PCR για να δούμε αν συνεχίζουμε να είμαστε θετικοί ή αρνητικοί. Πέντε μέρες είμαστε στο σπίτι και αν την πέμπτη μέρα και μετά είναι αρνητικοί, βγαίνουμε με μάσκα» ξεκαθάρισε η Ματίνα Παγώνη.

You may also like

Comments are closed.

erdogan 0 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν αμφισβητείται -Για προβοκατόρικες κινήσεις μιλά ο Ερντογάν

Σαφή θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, που κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες, παίρνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαμηνύοντας ότι η κυριαρχία ...