ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μέτρα και μάσκες οι παρελάσεις – Στην Πάτρα ο Γιάννης Τσακίρης – Στον Πύργο ο Φαρμάκης

2825 Martiou 2019
Ιδιαίτερα μέτρα θα εφαρμοστούν φέτος στις μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, αφού θα υπάρχουν θεατές, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας.
Οι μαθητές θα φορούν μάσκα πριν και μετά την παρέλαση, ενώ αυτή δεν θα είναι υποχρεωτική όταν θα βρίσκονται σε στοίχιση. Για τους θεατές, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες. Ολες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Στην παρέλαση της Πάτρας θα πάρουν μέρος ολιγομελή τμήματα σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ, πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού.

Στις 11πμ  θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στην Ευαγγελίστρια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι  στην Πάτρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο του «Οχι».  Ο κ. Τσακίρης θα παραστεί στη δοξολογία και στην παρέλαση, η οποία φέτος θα είναι περιορισμένης διάρκειας λόγω της πανδημίας, δεν θα ξεπεράσει την μία ώρα και τα τμήματα θα είναι ολιγομελή.

Σε επίπεδο Περιφέρειας, ισχυρή θα είναι η εκπροσώπηση της κυβέρνησης τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και στον Πύργο, αφού εκεί θα βρεθούν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης αντίστοιχα.

ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Όπως έγινε γνωστό, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Πύργο, όπου θα έχει και την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για θέματα της περιοχής.

Στην Πάτρα θα βρίσκεται ο Χαράλαμπος Μπονάνος ως αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο να βρίσκεται στο Αίγιο. Παράλληλα, στα Καλάβρυτα θα βρεθεί ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, στην Κάτω Αχαΐα ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και στη Χαλανδρίτσα ο Ανδρέας Φίλιας.

Πλούσιο το πρόγραμμα στη Δυτική Αχαΐα με εκδηλώσεις παραμονή και ανήμερα της Εθνικής Επετείου. Το πρωί στην Κάτω Αχαΐα θα γίνει κατάθεση στεφάνων και Δοξολογία στον ΙΝ Τιμίου Σταυρού στις 11.00, ενώ θα ακολουθήσει και μαθητική παρέλαση. Ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί σε πολλά χωριά από του Κ. Ταπεινό (Λάππα), Αθ. Πουλίδα (Σαγέικα), Γρ. Μάλλιαρη (Λιμνοχώρι), Γρ. Ρηγόπουλο (Ριόλο), Β. Γκοτσόπουλο (Λακκόπετρα), Β. Κυριαζόπουλο (Μαζαράκι). Τελετάρχης ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Αγγελος Καρατζάς.

Σημερα Πέμπτη 28η Οκτωβρίου το πρόγραμμα του Δήμου Ερυμάνθου περιλαμβάνει δοξολογίες, εκφωνήσεις πανηγυρικών της ημέρας, παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων στις κοινότητες Βασιλικού, Φαρρών, Ισώματος (ΔΕ Φαρρών), Ερυμάνθειας, (ΔΕ Τριταίας) και Λεοντίου (ΔΕ Λεοντίου). Ενώ, στη Χαλανδρίτσα θα τελεστεί δοξολογία στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου στις 10.00, εκφώνηση πανηγυρικού από την κ. Αθηνά Παπαργύρη και στις 10.30 παρέλαση μαθητών. Επειτα, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων με κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

You may also like

Comments are closed.

DSC 6248 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κούλουμα στην Πάτρα – Πλημμύρισαν από κόσμο Δημοτική Πλάζ (Χώρος Εκπαιδευτικών Δράσεων), Νότιο Πάρκο και «Κόκκινος Μύλος»

  Σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική,  τραγούδι και χορός αποτέλεσαν το κυρίαρχο στοιχείο των φετινών εκδηλώσεων που ...