ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με πανό και συνθήματα οι αγρότες στην Agrotica – Πέταξαν προϊόντα – Την Τρίτη αποφασίζουν πανελλαδικά για τα μπλόκα (ΒΙΝΤΕΟ)

agrotes kastana mila arthro

Εκατοντάδες αγρότες έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο που γίνεται έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ  στο πλαίσιο της Agrotica, κι ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης τους απηύθυνε νέα πρόσκληση να συνεχιστεί ο διάλογος. 

Οι αγρότες φθάνουν στην πόλη κυρίως με λεωφορεία και κάποια αγροτικά οχήματα και συγκεντρώνονται στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Μέχρι στιγμής, 20 λεωφορεία έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη από Θεσσαλία, χωρίς να συνυπολογίζονται όσοι έφτασαν με ΙΧ. Οι αγρότες θα επιδιώξουν πανελλαδικό συντονισμό για τα μπλόκα από τη Δευτέρα, στο πρότυπο της Θεσσαλίας. Οι αγρότες μπήκαν με πορεία στους χώρους της Agrotica, κρατώντας τα πανό τους και φωνάζοντας συνθήματα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιήσουν ομιλίες.

Την Τρίτη καλούνται αντιπροσωπείες από όλα τα μπλόκα πανελλαδικά στη Νίκαια της Λάρισας για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στον δρόμο.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα, αποφασιστικότητας, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας και ενότητας, καλώντας όλα τα μπλόκα της χώρα να συναντηθούμε την Τρίτη στη Λάρισα για να λάβουμε από κοινού αποφάσεις έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας. Να πιέσουμε την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά επιβίωσης που έχουμε», δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).
Ο ίδιος τόνισε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού εχθές έγιναν κάτω από την πίεση των μπλόκων που έχουν στήσει οι αγρότες «όμως δεν απαντάνε στο βασικό πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε θέσει, δε μας δίνουν τη δυνατότητα και την προοπτική να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να μένουμε στα χωριά μας και να δουλεύουμε στα χωράφια μας», είπε, χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τις εξαγγελίες.

Οι αγρότες άδειασαν τελάρα με κάστανα και μήλα έξω από τη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους.

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.