ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Με ρυθμούς χελώνας τα έργα στην Πάτρα, διαμαρτύρονται οι έμποροι

Facebook
Twitter
Τι θα γίνει με τα έργα στην Πάτρα; Παίρνουμε παράδειγμα από αυτό που συνέβη στην οδό Μαιζώνος. Τα συνεργεία επέστρεψαν λίγες ημέρες μετά το σκάψιμο που είχαν κάνει στο πεζοδρόμιο! Οι έμποροι δικαιολογημένα αντέδρασαν γιατί οι εργασίες έγιναν εν ώρα λειτουργίας της αγοράς, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Και όχι αδικαιολόγητα. Και φανταστείτε πως αισθάνθηκαν οι έμποροι διαπιστώνοντας ότι ο εργολάβος… παράτησε το έργο. Τελικά μετά από πιέσεις και λίγες ημέρες μετά, τα συνεργεία βρέθηκαν ξανά στο σημείο, για να κλείσουν ότι είχαν σκάψει και να τοποθετήσουν τις πλάκες μιας και υπήρχαν χώματα και σκόνη μπροστά από τις βιτρίνες. Σαν να μην έφτανε αυτό, σε πολλά σημεία της πόλης κάποιοι εργολάβοι που συνεργάζονται με την ΔΕΗ κ.λπ. αφήνουν επί μέρες ορύγματα στους δρόμους, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών!

Στο μεταξύ το πρόβλημα με τα δημοτικά έργα θα μεγιστοποιηθεί λόγω των ανατιμήσεων. Συναγερμό όμως έχει σημάνει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία χαρακτηριστικά αναφέρει ότι σήμερα έχουν σταματήσει να υλοποιούνται πολλά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στις τιμές των σωληνώσεων PVC, που ξεπερνά το 100%.

Αντίστοιχο πρόβλημα δημιουργείται στην υλοποίηση έργων που αφορούν νέες κτιριακές υποδομές και μεταλλικά κτίρια, λόγω της αύξησης των τιμών χάλυβα – οικοδομικού σιδήρου άνω του 100%.

Στα δε έργα ασφαλτόστρωσης, όπου το κόστος της ασφάλτου έχει αυξηθεί κατά 200%, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Κ. Φλαμής- Έντυπη έκδοση

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top