ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε Self test ή εμβόλιο η μετακίνηση από νομό σε νομό

troxaia diodia pasxa
Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ολοένα και χαλαρώνουν. Η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού σε όλη την επικράτεια θα αρχίσει από τις 15 Μαΐου.

Παρ όλα αυτά, η άρση της εν λόγω απαγόρευσης δεν θα γίνει χωρίς κάποιες προϋποθέσεις, δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού από τα αστικά κέντρα στην επαρχία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει δύο τρόπους για να επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού:

  • Ο πρώτος θέλει την μετακίνηση εκτός νομού να επιτρέπεται με την επίδειξη αρνητικού self test
  • Ο δεύτερος θέλει η μετακίνηση εκτός νομού να γίνεται με βεβαίωση εμβολιασμού χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα αφορά για μια ή για δύο δόσεις.

Aπό τις 8 Μαΐου επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Επίσης, από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Ταυτόχρονα, από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Τέλος, από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

You may also like

Comments are closed.