ΠΟΛΙΤΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με “σπασμένα φρένα” τρέχουν οι τιμές στα καύσιμα – Πόσα πληρώνουμε μέσα σε 3 μήνες

kausima 1 1

«Εκρηκτικές» ανατιμήσεις στα καύσιμα: Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται σε νέα ιστορικά υψηλά στα 2,267 ευρώ το λίτρο, έχοντας τσιμπήσει 6 λεπτά από την προηγούμενη Δευτέρα που ήταν στα 2,205 ευρώ.

Οι τιμές των καυσίμων στα νησιά

Μπορεί η κατάσταση στα νησιά να είναι χειρότερη ωστόσο η χαμηλότερη μέση τιμή στην Ελλάδα καταγράφεται σε νησιωτικό νομό και συγκεκριμένα στη Χίο όπου ισχύει το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ. Έτσι, η Χίος έχει μέση τιμή βενζίνης στα 2,202 ευρώ τη στιγμή που στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που οι τιμές είναι παραδοσιακά οι πιο χαμηλές στην Ελλάδα, η μέση τιμή είναι στα 2,246 και 2,239 αντίστοιχα.

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα πρατήρια μέσα σε 3 μήνες  

Είναι ενδεικτικό ότι η τιμή της αμόλυβδης τον Φεβρουάριο είχε διαμορφωθεί στο 1,892 ευρώ, όταν σήμερα έχει «πετάξει» στα 2,267 ευρώ αυξημένη κατά 19,8%.

Η τιμή του Diesel κίνησης τον Φεβρουάριο πωλείτο στα 1,626 ευρώ και σήμερα είναι 1,869 ευρώ το λίτρο. Η ενίσχυση της τιμής της είναι 15%. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ενσωματώνει έκπτωση 15 λεπτά για κάθε λίτρο

Το «φθηνό» υγραέριο κόστιζε τον Φεβρουάριο 1,061 ευρώ το λίτρο και τώρα «πέταξε» στα 1,131 ευρώ. Η ενίσχυση της τιμής του είναι 6,6%.

καύσιμα

Τι πληρώνουμε σε κάθε γέμισμα

Ας δούμε όμως μέσα από συγκεκριμένο παράδειγμα τα επιπλέον ποσά που καταβάλλει ένας κάτοχος αυτοκινήτου για να αγοράσει τις ίδιες ποσότητες καυσίμων που προμηθευόταν για την μετακίνησή του με το αυτοκίνητο, πριν από 3 μήνες.

Ας υποθέσουμε, ότι ιδιοκτήτης οχήματος γεμίζει το ρεζερβουάρ του με 40 λίτρα: Στα τέλη Φεβρουαρίου εάν επρόκειτο να το γεμίσει θα έπρεπε να δώσει 75 ευρώ, σήμερα για το ίδιο γέμισμα του ρεζερβουάρ πληρώνει 90,68 ευρώ! Δηλαδή μέσα σε ένα τρίμηνο χρειάζεται να δίνει 15,68 ευρώ περισσότερα σε.. κάθε γέμισμα!

καύσιμα-πειραγμένες αντλίες

Η «χασούρα» για κάθε οικογένεια βεβαίως είναι πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογίσει κανείς και τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και τις αυξήσεις στο καλάθι του νοικοκυριού.

You may also like

metanastes 34643346 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό – Κυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο. Όπως ...

Comments are closed.