ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

Με στρατιωτικούς γιατρούς ενισχύονται τα νοσοκομεία στο Λονδίνο

britain covid
Σαράντα στρατιωτικοί γιατροί και 160 προσωπικό γενικής υπηρεσίας ενισχύουν τα νοσοκομεία του Λονδίνου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ενώ περίπου 150 άτομα του στρατού θα αναλάβουν άμεσα πόστα στην υπηρεσία ασθενοφόρων.

Τα νοσοκομεία στο Λονδίνο έχουν πληγεί τον τελευταίο μήνα από τις απουσίες του προσωπικού, με 4.000 ασθενείς να νοσηλεύονται επί του παρόντος σε σύγκριση με 1.100 που ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Συνολικά ένα στα οκτώ νοσοκομεία της Αγγλίας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με περισσότερους από 80.000 υγειονομικούς να απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους λόγω ασθένειας ενώ 3,7 εκατομμύρια , δηλαδή το 5,8% του πληθυσμού ήταν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον σε περισσότερα από το ένα τρίτο των σχολείων στην Αγγλία απουσιάζει το 10% του προσωπικού για λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό και το 37% από αυτούς δεν μπόρεσαν να προβούν στην κάλυψη των θέσεων που χρειάζονται, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Σωματείου διευθυντών σχολείων (National Association of Head Teachers -NAHT), γεγονός που εκτιμάται ότι η διατήρηση της κανονικής εκπαίδευσης θα είναι «αδύνατη» καθώς αναμένονται οι απουσίες λόγω ασθένειας «πολύ πιθανό» να αυξηθούν.

Ωστόσο από σήμερα στις 4 τα ξημερώματα καταργήθηκαν τα τεστ για τους διπλά εμβολιασμένους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις αεροπορικές εταιρείες να διαπιστώνουν αύξηση στις κρατήσεις.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ