Μέχρι και 700 ευρώ τη βραδιά… το καρναβαλικό τριήμερο στην Πάτρα!

Facebook
Twitter

Η ώρα έφθασε και το καρναβάλι αρχίζει! Την Τετάρτη βγαίνει η τελάλισα Μαρία Αγουρίδη στους δρόμους, ενώ το Σάββατο έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης στην Πλατεία Γεωργίου.

Η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή μαζί με τους συνεργάτες της έχει ετοιμάσει πληθώρα εκδηλώσεων, ενώ στο Καρναβαλικό Εργαστήρι ήδη ετοιμάζονται τα άρματα για τις μεγάλες παρελάσεις.

Την ίδια ώρα ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες «κενών» διαμερισμάτων αλλά και επιχειρηματίες εστίασης ετοιμάζονται. Οι κρατήσεις για το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού του 2024 έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και το ενδιαφέρον για ακόμα μια χρονιά είναι μεγάλο από τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν την ξεχωριστή αυτή εμπειρία που μόνο η Πάτρα μπορεί να προσφέρει.

Όπως είναι γνωστό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού «πέφτει» στις 16 και 17 Μαρτίου, με την Καθαρά Δευτέρα στις 18 του μήνα. Βρισκόμαστε δηλαδή δύο μήνες πίσω από την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού και το διήμερο των παρελάσεων, με τους επισκέπτες να κάνουν κρατήσεις από τα τέλη Νοεμβρίου, γνωρίζοντας  προφανώς αυτό που θα ακολουθήσει.

DRONE

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, ήδη με δυσκολία μπορεί κάποιος να βρει δωμάτιο στην Πάτρα. Σε σχέση με τα Airbnb σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Booking οι κρατήσεις για τα καταλύματα που έχουν καταχωρηθεί σε αυτή για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού φτάνουν στο 91%.

Υπάρχουν δηλαδή αδιάθετα για την ώρα μόλις 16 καταλύματα. Για το διήμερο 17 με 18 Μαρτίου η πληρότητα στα καταλύματα φτάνει το 89%. Η φθηνότερη τιμή που μπορεί κάποιος να βρει είναι τα 180 ευρώ την βραδιά και φτάνει έως και τα 400 με 500 ευρώ, ανάλογα με την μορφή του ακινήτου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. μεζονέτες) οι τιμές αγγίζουν και τα 700 ευρώ.

Το συμπέρασμα είναι ότι και φέτος αναμένεται… κοσμοπλημμύρα οπότε δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και τα περυσινά φαινόμενα. Δηλαδή ιδιοκτήτες σπιτιών να νοικιάζουν για τριήμερο ένα από τα δωμάτιά τους… σε επισκέπτες!

Εκτιμάται ότι όσο περνά ο καιρός τα καταλύματα για βραχυχρόνια μίσθωση μέσα στην Πάτρα θα καλυφθούν οπότε πλέον θα δούμε να μισθώνονται σπίτια… εξοχικά, σε Ρίο, Άγιο Βασίλειο, Αραχωβίτικα ίσως μέχρι και το Αίγιο! Όπως και από την Δυτική πλευρά μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

mpaltatzi

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Οι  δράσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί του Σαββάτου στις 20 Ιανουαρίου και θα κορυφωθούν το βράδυ της ίδιας ημέρας με τη συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή.

Η ξεχωριστή αυτή τραγουδίστρια, με την ιδιαίτερη φωνή και στυλ, έχει επιλεχθεί για να αναλάβει το μουσικό σκέλος της βραδιάς και να βάλει σε ρυθμούς διασκέδασης και καρναβαλιού τους εκατοντάδες πατρινούς που θα βρεθούν στην πλατεία Γεωργίου.

Είναι μια τραγουδίστρια που αν θελήσει κανείς να της βάλει μια ταμπέλα, τραγουδάει κυρίως τζαζ και σουίνγκ τραγούδια που σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών της τελετής σχετίζονται σε έναν βαθμό με την λάτιν και τα καρναβαλικά τραγούδια, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια καρναβαλική βραδιά.

Το παράξενο της φετινής τελετής είναι ότι πέρα από τη μουσική δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με το χορευτικό σκέλος της βραδιάς και το θέαμα που θα δούμε πάνω στην σκηνή της εκδήλωσης.

Λογικά θα υπάρξουν δρώμενα στην κατεύθυνση του μηνύματος της φετινής διοργάνωσης («όσο και αν μας πριζώνουν τα όνειρα μας ψηλώνουν») και της λέξης «κλειδί» που είναι το «unplungged».

Εκτός πια αν δεν θα γίνει κάτι που να αφορά τον χορό και το θέαμα. Το σίγουρο είναι ότι την βραδιά θα ανοίξουν οι dj’s της Πάτρας με μουσική καρναβαλική και όχι μόνο για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα.

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου θα γίνουν διάφορες δράσεις με την ομάδα κρουστών, αλλά και με θέατρο δρόμου και φυσικά με την τελετή παράδοσης του καρναβαλικού λαβάρου.

Πάντως και φέτος δεν θα πεταχτούν πυροτεχνήματα, όμως, θα υπάρξουν εκπλήξεις που θα δώσουν στην βραδιά ένα ξεχωριστό θέαμα βάζοντας την πόλη μέσα στο κλίμα της γιορτής που ξεκινάει.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top