ΥΓΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διαδικτυακή Ημερίδα στις 19:00 από την “Πολιτεία” και το Politeianews.gr: «Covid-19 – Πανδημία Δίχως Τέλος»

ΗΜΕΡΙΔΑ3
Οι αριθμοί αποδεικνύουν το μέγεθος της προσπάθειας που κατέβαλε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και φυσικά η διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν χιλιάδες περιστατικά και να οργανωθούν οι κλινικές για την υποδοχή ασθενών όχι μόνο από την Πάτρα και την Αχαΐα, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας που ανήκουν στα όρια της 6ης ΥΠΕ και όχι μόνο.

Όλα αυτά και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες πλευρές που αφορούν στην πανδημία αναμένεται να αναλυθούν στην ημερίδα με θέμα «COVID-19-Πανδημία χωρίς τέλος» που διοργανώνει η Ι.Ε.Δ.Ε.Π σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» σήμερα 22-9-22 και ώρα 19:00.

Χορηγός επικοινωνίας της Ημερίδας είναι η εβδομαδιαία εφημερίδα Aχαϊκη Πολιτεία και το Politeianews.gr.

Η Ημερίδα μεταδίδεται ζωντανά στο παρακάτω λινκ:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ:

Για την ημερίδα μιλώντας στην εφημερίδα «Πολιτεία» ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας Περικλής Δουσδαμπάνης αναφέρει:

572

«Η Ιατρική Εταιρεία δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου θέλοντας να τιμήσει το Νοσοκομείο της πόλης μας για την μεγάλη του  προσφορά στην  καταπολέμηση της πανδημίας συνδιοργανώνει με την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και το ΓΝΠ ‘Άγιος Ανδρέας’ ημερίδα με θέμα: ‘Covid-19 πανδημία χωρίς τέλος’. Η ΙΕΔΕΠ στηρίζει τον  αγώνα όλων των συναδέλφων αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας στην διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Συντονιστής: Περικλής Δουζδαμπάνης – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πατρών-Νεφρολόγος, Πρόεδρος ΙΕΔΕΠ.

Χαιρετισμοί:

  • Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας κ. Χαράλαμπος  Μπονάνος.
  • Διοικητής 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννης Καρβέλης.
  • Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής ΓΝΠ κ. Μάρκος Μαραγκός.
  • Πρόεδρος ΙΣΠ κα Άννα Μαστοράκου.
  • Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος  Ανδρέας» κ. Hλίας Θεοδωρόπουλος.
  • Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΠ «Άγιος  Ανδρέας» κ. Αθανάσιος Χονδρομάρας.
  • Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Στυλιανός Ασημακόπουλος Αν. Καθηγητής Λοιμώξεων-Παθολογίας – Αντιπρόεδρος ΙΕΔΕΠ.

Προεδρείο:

Σωτήρης Φούζας Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Παιδοπνευμονιολόγος, μέλος ΔΣ ΙΕΔΕΠ – Διονύσιος Παπαλεξάτος Διευθυντής ΕΣΥ Πνευμονολογικό τμήμα ΠΓΝΠ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
  • Κίνδυνος εμφάνισης μακρόχρονης βλάβης σε καρδιά και αγγεία μετά από λοίμωξη COVID-19                                                          Ιωάννης Χριστοδούλου Διευθυντής ΕΣΥ – Καρδιολογική Κλινική ΓΝΠ«Άγιος Ανδρέας»
  • Πνευμονικές επιπτώσεις σε COVID 19 ασθενείς μετά την νοσηλεία τους

Γιώργος Εφραιμίδης, Διευθυντής ΕΣΥ – Πνευμονολογική Κλινική ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας»

  • Διαταραχές της ψυχικής υγείας μετά από λοίμωξη COVID 19

Φωτεινή Γιαννακοπούλου, Επιμελήτρια Α’ Ψυχίατρος, -ΚΥ Νότιου Τομέα

Σχολιάστρια: Παρασκευή Λουκοπούλου, Διευθύντρια ΕΣΥ – Παθολογική Κλινική ΓΝΠ«Άγιος Ανδρέας»

Λήξη ημερίδας: Παναγιώτης Δημόπουλος, Αναπληρωτής Διοικητής ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας».

MPONANOS 1

 

 

 

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΜΠΟΝΑΝΟΣ

«Ευχαριστώ όλους τους υγειονομικούς για τον υπεράνθρωπο αγώνα που έδωσαν»

Με αφορμή την ημερίδα αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει: «Βρισκόμαστε σίγουρα σε πολύ καλύτερη θέση σχετικά με την πανδημία, αφού έχουμε στη διάθεσή μας σημαντικά εργαλεία όπως τα εμβόλια και τα αντιϊκά φάρμακα που αποτρέπουν τις λοιμώξεις. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες εναντίον του ιού, ενώ είναι και πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της ασθένειας αυτής, γι΄ αυτό και με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε όλοι την ημερίδα αυτή. Με την ευκαιρία των αξιόλογων ομιλητών από το ΓΝ ‘Άγιος Ανδρέας’ θα ήθελα ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όλους τους υγειονομικούς για τον υπεράνθρωπο αγώνα που έδωσαν τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο το δημόσιο σύστημα υγείας και για τη  δύναμη ψυχής και αγάπης προς το συνάνθρωπο που επιδεικνύουν καθημερινά. Τους οφείλουμε πολλά».

558 1

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Πυλώνας Υγείας σε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα»

«Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος μιλώντας στην «Πολιτεία» ανέφερε πως ο «Άγιος Ανδρέας» από την πρώτη στιγμή της πανδημίας λειτούργησε ουσιαστικά με οργάνωση κλινικών και ΜΕΘ covid με καινούριο υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ηλεκτρικές κλίνες, monitors, αναπνευστήρες, κεντρικό σταθμό παρακολούθησης, μηχάνημα υπερηχοτομογραφίας. Και αναλύει διεξοδικά πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αναπτύχθηκε ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση χιλιάδων περιστατικών κορονοϊού στο Νοσοκομείο: «Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ‘Ο Άγιος Ανδρέας’ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ανέλαβε ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση περιστατικών Covid όχι μόνο για πολίτες της Αχαΐας και των γειτονικών περιοχών, αλλά ακόμα και από Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία και άλλες περιοχές εκτός 6ης Υ.Πε.

Στο νοσοκομείο μας λειτούργησε άμεσα κλινική ΜΕΘ Covid, με καινούριο υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ηλεκτρικές κλίνες, monitors, αναπνευστήρες, κεντρικό σταθμό παρακολούθησης, μηχάνημα υπερηχοτομογραφίας, η οποία στην κορύφωση της πανδημίας ανέπτυξε 13 κλίνες. Οργανώθηκαν επίσης κλινικές Covid που έφτασαν νανοσηλεύουν ακόμα και 120 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα. Θα πρέπει να αναφερθούμε και στην δημιουργία Εμβολιαστικού Κέντρου στο οποίο χορηγήθηκαν δεκάδες χιλιάδες εμβόλια σε συμπολίτες μας.

Για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω, χρειάστηκε να γίνουν τάχιστα πολλές κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις προκειμένου με ασφάλεια να νοσηλευτούν οι ασθενείς, να εμβολιαστούν οι πολίτες και να εργαστεί το προσωπικό του νοσοκομείου μας.

Παράλληλα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ πάρθηκαν μέτρα περιορισμού της διασποράς με εγκατάσταση συστήματος αρνητικής πίεσης, τοποθέτησης ειδικών αντιϊκών και αντιβακτηριδιακών φίλτρων στις κλιματιστικές μονάδες, τοποθέτησης στο δίκτυο της ανακυκλοφορίας του αέρα λαμπών υπεριώδους ακτινοβολίας τύπου UV, καθώς και εγκατάσταση νέας δεξαμενής αποθήκευσης οξυγόνου χωρητικότητας 3.000lt για εξασφάλιση μεγαλύτερης επάρκειας και επέκτασης του δικτύου του ιατρικού αέρα της νέας πτέρυγας για την νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών.

Το Γ.Ν.Π. αποτέλεσε ουσιαστικό πυλώνα υγείας σε αυτόν τον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα απέναντι στην πανδημία και πρωταρχικό ρόλο σε αυτό έχει το σύνολο του προσωπικού που επέδειξε επαγγελματισμό και ευσυνειδησία καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια».

563

 

 

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

«Το προσωπικό έδωσε μάχες από την πρώτη στιγμή»

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Δημόπουλος με δήλωσή του στην «Πολιτεία» τονίζει ανάμεσα στα άλλα πως κατά τη διάρκεια των νοσηλειών στις κλινικές covid του Νοσοκομείου η θνητότητα ήταν χαμηλή. Αυτό επετεύχθη χάρις τις προσπάθειες όλου του προσωπικού του νοσοκομείου αλλά κυρίως του νοσηλευτικού και ιατρικού. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ‘Ο Άγιος Ανδρέας’ συγχαίρει την ΙΕΔΕΠ για τη διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει με θέμα ‘Covid – 19 – Πανδημία χωρίς τέλος’.

Από την πρώτη στιγμή αν και το νοσοκομείο δεν ήταν νοσοκομείο αναφοράς συνέβαλε με όλες του δυνάμεις στην αντιμετώπιση της νεοεμφανισθείσας αυτής νόσου. Αυτόεπετεύχθη με την μείωση των κλινών των διαφόρων κλινικών και την δημιουργία έως και 120 κρεβατιών για τη νόσο του Covid – 19 και έως 13 κλίνες ΜΕΘ Covid – 19. Έχουν νοσηλευτεί περίπου 2.935 ασθενείς στις κλινικές Covid – 19 και 221 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid – 19.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η θνητότητα ήταν χαμηλή και η επιβίωση πάρα πολύ καλή. Αυτό επετεύχθη χάρις τις προσπάθειες όλου του προσωπικού του νοσοκομείου, αλλά κυρίως του νοσηλευτικού και ιατρικού. Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας στο νοσοκομείο λειτούργησαν και λειτουργούν 2 εμβολιαστικές γραμμές και έχουν εμβολιαστεί δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, καθώς επίσης ότι το νοσοκομείο μέσω του φαρμακείου του χορήγησε και χορηγεί αντιϊκά φάρμακα σε νοσούντες νοσηλευόμενους ασθενείς, αλλά και σε εξωτερικούς. Το νοσοκομείο σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ δέχθηκε ασθενείς και από άλλα νοσοκομεία τόσο της 6ης ΥΠΕ αλλά και άλλων ΥΠΕ. Σε όλους τους ανωτέρω άξιζε, αξίζει και θα αξίζει ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη όλων μας. Θεωρώ ότι και η ΙΕΔΕΠ με αυτήν την ημερίδα εκτός από το επιστημονικό μέρος αποδίδει και τα εύσημα σε όλους τους ανωτέρω. Ευχαριστώ πολύ το Δ.Σ. της ΙΕΔΕΠ για την πρόσκληση».

Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας είναι η εφημερίδα «Πολιτεία» και το Politeianews.gr, ενώ θα μεταδοθεί live από το Politeianews.gr.

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ