ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Mεγακομήτης 500 τρισεκατομμυρίων τόνων τρέχει προς την Γη σύμφωνα με την NASA- Κινδυνεύουμε;

Facebook
Twitter

Οπως αναφέρει η Daily Mail, ο κομήτης, που ονομάζεται C/2014 UN271, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010, αλλά το μέγεθός του επιβεβαιώθηκε μόλις σήμερα.

Ο πυρήνας του – συμπαγές κέντρο του κομήτη – είναι περίπου 50 φορές μεγαλύτερος από τον πυρήνα των περισσότερων γνωστών κομητών και είναι ο μεγαλύτερος που έχει εντοπίσει ποτέ η NASA.

Με πλάτος 80 μιλίων, ο πυρήνας του ειδικότερα είναι μεγαλύτερος από την πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ και έχει πλάτος περίπου τόσο όσο η Ουαλία.

Ενώ ο κομήτης βρίσκεται επί του παρόντος λιγότερο από δύο δισεκατομμύρια μίλια μακριά από τον Ήλιο και κατευθύνεται προς τη Γη, ευτυχώς η NASA διαβεβαιώνει ότι δεν αποτελεί απειλή για εμάς.

«Ποτέ δεν θα πλησιάσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο μίλια μακρύτερα από τον Ήλιο, που είναι λίγο πιο μακριά από την απόσταση του πλανήτη Κρόνου. Και αυτό δεν θα γίνει μέχρι το έτος 2031», είπε η NASA.

 

«Πάντα υποψιαζόμασταν ότι αυτός ο κομήτης είναι μεγάλος επειδή λάμπει σε τόσο μεγάλη απόσταση. Τώρα επιβεβαιώνουμε ότι πράγματι είναι», δηλώνει οι επιστήμονες.

«Μαντέψαμε ότι ο κομήτης μπορεί να είναι αρκετά μεγάλος, αλλά χρειαζόμασταν περισσότερα δεδομένα για να το επιβεβαιώσουμε», πρόσθεσε.

Για να επαληθεύσει το μέγεθός του, η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποίησε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA για να τραβήξει πέντε φωτογραφίες του κομήτη στις 8 Ιανουαρίου 2022.

Ο μεγακομήτης τρέχει επί του παρόντος στο διάστημα με ταχύτητα 22.000 μίλια/ώρα και είναι ένα «καταπληκτικό αντικείμενο, δεδομένου του πόσο ενεργός είναι όταν βρίσκεται ακόμα τόσο μακριά σε σχέση με τον Ήλιο», σύμφωνα με τον Man-To Hui, τον επικεφαλής της μελέτης του.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top