ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ στην Ηλεία

Πέντε συλλήψεις μετά την επιχείρηση, θα χτυπούσαν τα ΕΛΤΑ στον Πύργο.

opke neo

Ισχυρές δυνάμεις με την ΕΚΑΜ από την Αθήνα, την ΟΠΚΕ Ηλείας και Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, βρέθηκαν στο πλευρό των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και συνεργάστηκαν για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κακοποιό και τους συνεργούς του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η επιχείρηση αφορούσε κυρίως την υπόθεση της ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Γαστούνης, αρχές του Μαρτίου, από το οποίο είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Τηρούσαν σιγή ιχθύος

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, παρότι τηρούσαν σιγή ιχθύος και άφηναν να διαρρεύσει πως βρίσκονται στο σκοτάδι σε ότι αφορά τις έρευνες, είχαν εστιάσει σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Χρειάστηκε όμως μια καλά οργανωμένη επιχείρηση με ενισχύσεις έμπειρων δυνάμεων από την Αστυνομία για να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου. Και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχουν αρκετές συλλήψεις και προσαγωγές.

Ειδικότερα συνελήφθησαν πέντε άτομα (Έλληνες και αλλοδαποί) οι οποίοι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ετοίμαζαν χτύπημα με ληστεία στην πόλη του Πύργου.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο πιστόλια, full face μάσκες, καθώς και ένα αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες από άλλο όχημα. Οι δράστες έμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε παραλιακή περιοχή της Αμαλιάδας.

Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες, που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή των ΕΛΤΑ Πύργου στην οδό Μανωλοπούλου, ετοίμαζαν χτύπημα σε χρηματαποστολή, ίσως και σήμερα Τετάρτη και αν επαληθευτεί κάτι τέτοιο, πραγματικά οι αστυνομικοί πρόλαβαν την δράση τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

You may also like

Comments are closed.