ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη, κινητοποίηση για την κατάσβεσή της — Μήνυμα στο 112

Facebook
Twitter
Μαίνεται αυτήν την ώρα φωτιά σε δασική έκταση στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, σε μεγάλη απόσταση από τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα και με το ρωσικό Beriev να έχει μπει στη μάχη της κατάσβεσης. Το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένη περιοχή. Η κατεύθυνση της είναι προς την αντίθετη πλευρά, ενώ δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λυκόβρυσης και στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης για να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς και στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

20210803 EKTAKTO230 FOTIA1

Mήνυμα εστάλη από την Υπηρεσία του «112», καλώντας τους κατοίκους Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου να κλείσουν τις καμινάδες, τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών.

 

Τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) που τέθηκαν νωρίτερα εκτός εξαιτίας της πυρκαγιάς, κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ, επανήλθαν σε λειτουγία· σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του. Νωρίτερα, ακούστηκαν εκρήξεις και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στην περιοχή.

Varypompi fire 01

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top