ΥΓΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειώθηκαν τα παιδικά εμβόλια ρουτίνας λόγω πανδημίας

paidika emvolia
«Καμπανάκι» σχετικά με τα εμβόλια ρουτίνας παιδιών και εφήβων κρούει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, καθώς η πανδημία έχει δημιουργήσει σοβαρό εμβολιαστικό κενό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας υπάρχουν φόβοι ότι το τείχος προστασίας στα παιδιά και στους εφήβους, έχει ελαττωθεί σημαντικά.

Στο πρώτο lockdown (Μάρτιος – Απρίλιος 2020) ο βασικός εμβολιασμός ρουτίνας ελαττώθηκε σημαντικά. Στη συνέχεια με το δεύτερο lockdown τον Νοέμβριο, στα παιδιά κάτω των 24 μηνών μειώθηκαν και πάλι τα ποσοστά κατά 20% στους βασικούς εμβολιασμούς ρουτίνας, όπως για τη διφθερίτιδα, μηνιγγίτιδα, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, κοκκύτη, ενώ στα παιδιά από δύο έως 18 ετών η μείωση φτάνει και το 40% ανάλογα με το εμβόλιο.

Οι περισσότεροι γονείς δηλώνουν, ότι τηρούν τον εμβολιαστικό προγραμματισμό των παιδιών τους. Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο κατά του Covid-19, οι κλινικές μελέτες συνεχίζονται.

Η Eλληνική Παιδιατρική Εταιρεία καλεί τους γονείς να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό των παιδιών, με στόχο να επανέλθει η κοινωνία στα εμβολιαστικά επίπεδα προ της πανδημίας.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ