ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μενδώνη-Πατούλης: Επίσκεψη στο Παλαιό Μουσείο Ακρόπολης

mendoni patoulis
Σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκαν το κτίριο του παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως, η αποκατάσταση του οποίου πραγματοποιείται με χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του ανάδοχου για το έργο, το οποίο αρχίζει και αφορά στην επαναλειτουργία του χώρου με νέες χρήσεις.

Το κυρίως κτίριο του Παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως αναμένεται να παραδοθεί σε δύο χρόνια επισκευασμένο, αναβαθμισμένο και άρτια εξοπλισμένο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα φιλοξενεί εκθεσιακούς χώρους, καθώς ως εργαστήριο συντήρησης ανοικτής θέασης. Το δεύτερο κτίριο του συγκροτήματος του παλαιού Μουσείου αποκαθίσταται για να λειτουργήσει ως μουσειακή αποθήκη.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να κάνουμε μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, την εγκατάσταση του αναδόχου» δήλωσε η κ. Μενδώνη μιλώντας για «ένα κτίριο που με τα σημερινά δεδομένα δεν θα ήταν δυνατόν να χτιστεί» καθώς βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως και σχεδόν σε επαφή με τον Παρθενώνα. Φιλοδοξία του υπουργείου Πολιτισμού είναι, τόνισε η υπουργός Πολιτισμού «όχι απλώς να δημιουργήσει έναν ακόμα χώρο εκθέσεων» αλλά ένα μουσειακό χώρο «το περιεχόμενο του οποίου να προκαλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών αξιοποιώντας απολύτως τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τη Σύγχρονη Τέχνη και παράλληλα έναν ακόμη σημαντικό αναπτυξιακό πόρο για την Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επανέλαβε τη στήριξη της Περιφέρειας στον πολιτισμό η οποία εμπράκτως αποτυπώνεται και σε επίπεδο συγκεκριμένων έργων καθώς, όπως είπε, από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 χρηματοδοτούνται έργα πολιτισμού που ξεπερνούν συνολικά το ποσό των 50 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των δράσεων σύγχρονου πολιτισμού.

Μίλησε επίσης για τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την υπουργό Πολιτισμού για τα έργα πολιτισμού που θα ενταχθούν στο νέο ΠΕΠ 2021-2027. «Η στενή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την κ. Μενδώνη αποτελεί άλλωστε και την εγγύηση για την επιτυχή υλοποίηση σημαντικών εμβληματικών έργων Πολιτισμού» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Την υπουργό και τον περιφερειάρχη στην επίσκεψη τους στο κτίριο του παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως συνόδευαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών Ε. Κουντούρη και ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων Κ. Φρισήρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

You may also like

Comments are closed.