ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μένιος Φουρθιώτης: Η ώρα της απολογίας για τις κατηγορίες περί σκηνοθετημένων επιθέσεων στο σπίτι του

Facebook
Twitter
Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για τον Μένιο Φουρθιώτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο για την απολογία του.

Μέχρι στιγμής, ο ίδιος έχει υπεραμυνθεί της αθωότητάς του, παρά τις καταθέσεις μαρτύρων, που αναφέρθηκαν σε στοιχεία τα οποία τον τοποθετούν στο “κάδρο” των κατηγοριών για τις επιθέσεις.

«Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα» δήλωσε όταν ερωτήθηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις από τον εισαγγελέα για τις κατηγορίες, ενώ αθώοι δήλωσαν και οι άλλοι 3 συγκατηγορούμενοι του.

Οι ισχυρισμοί του έρχονται, ωστόσο, σε αντίθεση με τις μαρτυρίες δύο αστυνομικών. Ένας αστυνομικός, στις 16 Απριλίου 2021 εντόπισε μια μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες στην περιοχή της Κηφισιάς η οποία θεωρήθηκε ύποπτη γιατί δεν είχε πινακίδα και πίσω φως. «Την κρίναμε ύποπτη και θελήσαμε να την ελέγξουμε. Ήταν χωρίς πινακίδα και χωρίς να λειτουργεί το πίσω φως» ανέφερε ο μάρτυρας. Σημειώνεται, ότι κατά το κατηγορητήριο οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να πυροβολούσαν κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη το σπίτι του στο Διόνυσο, λίγο αργότερα έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν.

«Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός. Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος» κατέθεσε ο αστυνομικός, ενώ συνάδελφος του που κλήθηκε αμέσως μετά είπε: «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα. Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε».

Ενστάσεις υπήρξαν από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Γώγο που υπερασπίζεται έναν εξ αυτών να ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία, ενώ οι καταθέσεις και των δύο αστυνομικών αμφισβητήθηκαν.

Κωνσταντίνος Γώγoς

 Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν

Τα αδικήματα για τα οποία έχει παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του είναι πολλά και εφόσον «σταθούν» και ενώπιον του δικαστηρίου, επισύρουν αθροιστικά πολυετείς καθείρξεις.

Το δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε ειδικότερα τον Φουρθιώτη για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.

Ακόμη, ο τηλεπαρουσιαστής δικάζεται και για σειρά πλημμελημάτων, τα οποία είναι: ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση ότι οι επιθέσεις που ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει ότι έγιναν στο σπίτι του στον Διόνυσο ήταν σκηνοθετημένες από τον ίδιο.

Στόχος του ήταν, σύμφωνα με τους δικαστές-μέλη του δικαστικού συμβουλίου, να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι αποτελεί «ευπαθή στόχο» και να πετύχει την επαναφορά της αστυνομικής φύλαξής του, η οποία είχε σταματήσει. Μάλιστα, για να το πετύχει αυτό, όπως αναφέρουν οι δικαστές, ασκούσε αφόρητη πίεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας επίσημων και ευπαθών στόχων στέλνοντάς τους «συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα».

Πηγή dikastiko.gr

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top