ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μέριμνα: Ανοικτή επιστολή της Διοίκησης – Συνεχίζονται οι διενέξεις

Facebook
Twitter
Σε ανοικτή επιστολή της η διοίκηση του ΜΕΡΙΜΝΑ αναφέρει:

Προς

κάθε ενδιαφερόμενο για το «ΜΕΡΙΜΝΑ»

και αναφερόμενο στην επιστολή

Κύριοι αναγνώστες,

Προ ημερών αναρτήθηκε δημοσίευμα δυο διορισμένων μελών από τον Δήμαρχο Πατρέων (Π. Σουλελέ, Α. Ταβουλάρη) στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε την σωστή διάσταση σε όσα αναγράφονται.

α) Δηλώνουν ότι προκλήθηκαν να προβούν στη δημοσίευση λόγω Εξώδικου-Πρόσκλησης για παρουσία τους στα Δ.Σ. από την Πρόεδρο. Αποκρύπτουν την αιτία, η οποία είναι οι συνεχείς απουσίες τους στα Δ.Σ, από τον Μάιο μέχρι σήμερα. Με αποστολή email στο «παρά 5» των προγραμματισμένων συνεδριάσεων, προβάλλουν ως δικαιολογία προσωπικούς, οικογενειακούς, εργασιακούς, απουσίες εκτός Πατρών και ασθένειές τους.

β)  Αναφέρουν απόλυση εργαζομένου για λάθος που έκανε στον οποίον δεν δόθηκε δεύτερη ευκαιρία. Αποκρύπτουν τον λόγο απόλυσης και στο ότι απολύθηκε δύο μήνες πριν την λήξη της συμβάσεώς του για λόγους πρόκλησης επικίνδυνης βλάβης (λόγω αμέλειας) προς τους εκπαιδευόμενους. Δεν αναφέρουμε σκόπιμα την πράξη του, λόγω προσωπικών δεδομένων. Αν έχουν το θάρρος ας την αναφέρουν οι ίδιοι που τον υπερασπίζονται εις βάρος των παιδιών μας.

γ) Αναφέρουν την προσπάθεια δημιουργίας «αρτοποιείου» ως επιχείρηση δική μας. Η πρόταση δημιουργίας προστατευμένου εργαστηρίου παραγωγής μικρών ποσοτήτων προϊόντων αρτοποιίας χωρίς γλουτένη, είχε κατατεθεί από την υπεύθυνη προγραμμάτων που είχαμε, καθώς και την Αναπλ. Διευθύντρια, κα Κωλέτση, με την δωρεάν συμβουλευτική συνδρομή του γιού του Γ. Αγγελακόπουλου, την οποία του ζήτησαν οι προτείνουσες.

δ) Αναφέρουν ότι με την «Βοήθεια του Δήμου Πατρέων διαμορφώθηκε ο χώρος του Ξυλουργείου». Αποκρύπτουν ότι έγινε σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων και ο Δήμος Πατρέων για την διαμόρφωση αυτή θα έπαιρνε όλα τα μηχανήματα τού πλήρως εξοπλισμένου ξυλουργικού εργαστηρίου (και ελαφρώς μεταχειρισμένων) εκτιμημένων σε χαμηλή, λόγω χρόνου, αξίας των. Επίσης, και όλη την ξυλεία δωρεάν. Δυστυχώς, παρά την «συμφωνία κυρίων» με τον Δήμαρχο για την ανακαίνιση όλου του χώρου για δημιουργία και τμημάτων Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας, δεν ολοκληρώθηκαν ούτε τα συμβατικά καθώς υπερβήκαμε, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, το ποσό της αξίας των Ξυλουργικών Μηχανημάτων.

ε) Αναφέρουν ότι θέλουμε να κάνουμε το Μέριμνα «αποθήκη ψυχών» μη κάνοντας προτάσεις. Έλεος!!! Δεκατέσσερα χρόνια παρουσίας μας, δεν είδαν και δεν κατάλαβαν τίποτα; Όλη η Πάτρα γνωρίζει το έργο μας. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λένε; Νοιάζονται αυτοί περισσότερο για τα παιδιά μας από ότι εμείς οι γονείς; Αυτοί δύο προτάσεις έχουν κάνει μέχρι σήμερα στα εφτά χρόνια παρουσίας τους. Η μία για την παραχώρηση των ξυλουργικών μηχανημάτων που ήδη αναφέραμε και η δεύτερη για την πρόσληψη προ τριών ετών γνωστού τους Ξυλουργού.

Αυτά προς απάντηση και ρίψη φωτός στα γραφόμενα των Σουλελέ, Ταβουλάρη, οι οποίοι θα συμβουλεύαμε να μην βάζουν άλλους να τους τα γράφουν.

Στα του ΜΕΡΙΜΝΑ τώρα, τα οποία και είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι δείχνουν προς τα έξω.

Κάθε τέλος χρονιάς, στα Δ.Σ. συζητείται ως θέμα: Προγραμματισμός επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς. Φέτος δεν καταγράφηκε λόγω αβλεψίας στην Πρόσκληση Συνεδρίασης (20/7/2021). Την ίδια ημέρα ανακοίνωσης της Πρόσκλησης (20/7/2021) ο κος Αγγελακόπουλος λόγω τής παράβλεψης, ζήτησε με επιστολή του με αριθ. Πρωτ. 442 να αναγραφεί και να συζητηθεί ως θέμα: «Προγραμματισμός λειτουργίας των δομών του Μέριμνα για την εκπαιδευτική χρονιά 2021-2022».

Απαντήσεις με email – Σουλελές : Λόγω ασθένειας δεν μπορώ να συμμετέχω. Δημητρακόπουλος: Λόγω οικογενειακών προβλημάτων δεν θα συμμετέχω.

Ταβουλάρης: Λόγω απουσίας εκτός Πατρών δεν θα συμμετέχω. Τα ίδια τρεις φορές στις τρεις επόμενες Προσκλήσεις (84,85,86)του Σεπτεμβρίου για συνεδρίαση του Δ.Σ. με παραπλήσιους λόγους απουσίας εναλλασσόμενους μεταξύ τους.

Θέμα προσκλήσεων και τις τρεις φορές : « Προσλήψεις προσωπικού».

Σήμερα βρήκαν νέους λόγους για τις απουσίες τους: Δεν ανέγραφε, λένε, ως θέμα: «Προκήρυξη για προσλήψεις». Μπράβο σας παιδιά!

Στο πρόβλημα αυτό η Επιστημονική Ομάδα (κατά πλειοψηφία) αντί να προγραμματίσει, ως όφειλε, και να καταθέσει, με την προοπτική της ομαλούς λειτουργίας (όπως επιβάλλεται από την νομοθεσία), έγκαιρα, τις ανάγκες σε προσωπικό, με επιστολές της ζητά την μη λειτουργία τμημάτων ( βάρδιες) και του Ξενώνα, απορρίπτοντας δικές της θέσεις  για την ανάγκη παρουσίας των παιδιών στο ΜΕΡΙΜΝΑ, μακριά από τον <Καιάδα> ή την <φυλακή >του σπιτιού τους.

Δυστυχώς, το ΜΕΡΙΜΝΑ υπολειτουργεί με λίγα παιδιά, με λειψό προσωπικό, για λίγες ώρες την ημέρα από τις επιβαλλόμενες και χωρίς να προσφέρονται οι υπηρεσίες που έχει υποσχεθεί και υποχρεούται να προσφέρει. Ας μην αναφερθούμε στην ασφάλεια των παιδιών που το έχουμε επισημάνει ως φλέγον πρόβλημα. Ας πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους: α) Υπηρεσίες δεν προσφέρονται, χρόνος υπηρεσιών δεν καλύπτει την συμβατική υποχρέωση που επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ για το ΚΔΗΦ και η ΕΕΤΑΑ για το ΚΔΑΠμεΑ.

Πως θα ζητηθούν νοσήλια από τους ανωτέρω; Πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Απλώς εμείς αναρωτιόμαστε, οι τρεις απόντες κατήγοροι πως βλέπουν ότι προστατεύουν τους εργαζόμενους? Το Σωματείο Εργαζομένων είναι άμυαλοι? Εμείς πάντως δεν θα παρανομήσουμε.

β) Τα παιδιά ως πότε θα μείνουν στα σπίτια τους, δημιουργώντας τραύματα και ψυχική ταλαιπωρία στις οικογένειές τους; Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και ιδιαίτερα από τους τρεις μονίμως απόντες αλλά και δυστυχώς από μερίδα εργαζομένων;  Γνωρίζουμε ότι επιδίωξή τους είναι να φύγουμε εμείς και να έρθουν άλλοι του χεριού τους. Υποψιαζόμαστε ότι θέλουν ως συνδικαλιστές, να παρεμβαίνουν στα Διοικητικά του ΜΕΡΙΜΝΑ και επιδιώκουν να εισχωρήσουν παραταξιακά  στο Δ.Σ. και να πανηγυρίσουν την ΝΙΚΗ τους. Εμείς δεν θα ξαναεκτεθούμε στις επόμενες εκλογές του Φιλανθρωπικού Σωματείου για το ΔΣ του ΜΕΡΙΜΝΑ, οι οποίες καθυστερούν λόγω μη δυνατότητας πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης.

Ζητάμε,

α) Από τον Δήμαρχο να μην κρύβεται για άλλη μια φορά. Να δηλώσει παρών και όχι να δημιουργεί προστασία στην απαράδεκτη συμπεριφορά των δυο μελών που ο ίδιος έχει διορίσει.

β) Από την Επιστημονική Ομάδα να προγραμματίσει και να καταθέσει πρόγραμμα προοπτικής πλήρους λειτουργίας (8ωρης παραμονής και αναγκαίου προσωπικού) και όχι προτάσεις κλεισίματος.

γ)Από το Σωματείο Εργαζομένων που δεν γνωρίζει τις συνέπειες από την συμπεριφορά των τριών απόντων, επειδή στην επιστολή των δύο απόντων (Σουλελέ, Ταβουλάρη) αναφέρεται ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους Αγωνιστική Συνεργασία μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων να μην περνάνε οι αποφάσεις της πλειοψηφίας. Συμφωνεί μαζί τους;

δ) Από τους τρεις απόντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

ε) Από τον Σύλλογο Γονέων αναλογιζόμενο όλα παραπάνω να συνεδριάσει για το θέμα της ζημιάς προς όλα τα μέλη του και να επιρρίψει ευθύνες σε όσους νομίζει, ακόμα και σε εμάς, έτσι ώστε στο μέλλον να γνωρίζουμε ποιός έλεγε αλήθειες για την προστασία του ΜΕΡΙΜΝΑ και των Εργαζομένων και ποιος πρέπει να απολογηθεί.

στ) Από τους Γονείς να βάλουν τον καθένα που ευθύνεται στην θέση του.

ζ) Από τα μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου ψήφο για το καλό του Μέριμνα όταν θα τους δοθεί αυτή η δυνατότητα.

Πρώτοι εμείς αποδεχόμαστε τις ευθύνες μας, αλλά δεν υπάρχει λάθος Αγάπη. «Τα παιδιά του ΜΕΡΙΜΝΑ δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό. Οι γονείς τους δεν βολεύονται παρά μόνο στον Ήλιο».

Γεωργία Κοκκίνου               Γεώργιος Αγγελακόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ                                   Μέλος ΔΣ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top