ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μέσα στα επόμενα 24ωρα η απόφαση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη

Facebook
Twitter

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ληφθεί και θα ανακοινωθεί η απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τον 34χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη και τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του σήμερα (13.12.2022), καθώς υπέκυψε στα τραύματά του μετά από 8 ημέρες στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένειά του να ζητά δικαιοσύνη και να οδηγηθεί ο αστυνομικός στη φυλακή.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top