ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεσημέρι στην «Πλαζ» ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του – Ποιοι συμμετείχαν

277369554 385295279836096 1970894839884372478 n
Συνάντηση μεταξύ φίλων και συνεργατών, με χαλαρή διάθεση, σ΄ εγκάρδιο κλίμα, μακριά από θεσμικές τυπικότητες αλλά και με αρκετές ειδήσεις. Τόπος η «Πλαζ», το προηγούμενο Σάββατο και κεντρικό πρόσωπο ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ

Την πρωτοβουλία της συνάντησης δεν είχε ο ίδιος αλλά ένας «πυρήνας» στελεχών απ’ την Πάτρα που στήριξαν την υποψηφιότητα Παπανδρέου στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές (η φωτογραφία στην κορυφή της σελίδας είναι απ’ την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου, στις 5 Νοεμβρίου στην Πάτρα, την ημέρα που επί της ουσίας εγκαινίαζε την εκστρατεία του ενόψει των εσωκομματικών εκλογών).

ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Παρόντες στη συνάντηση του προσπερασμένου Σαββάτου -η οποία εν πολλοίς κρατήθηκε κρυφή, υπό την έννοια ότι δεν υπήρξαν δημόσιες αναφορές- ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι πρώην αντιπεριφερειάρχες και νυν περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αγγελόπουλος και Κώστας Καρπέτας, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Δημακόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού και δικηγόρος Αλέξης Σκαρμέας, η γιατρός Βιβή Λουκοπούλου, υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές του 2019, ο Παναγιώτης Κρίκης, ο Άρης Παναγόπουλος, ο Θ. Καραθανάσης, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Πατρέων Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όπως ο Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης, η Νινέτα Αθανασοπούλου-Σερέτη κ.α.

Προφανώς, υπήρξαν πολλοί περισσότεροι στη συνάντηση αλλά αυτά τα πρόσωπα κατάφερε να «διασταυρώσει» η «Πολιτεία».

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ  

Σε ό,τι αφορά στην πολιτική συζήτηση που αναπτύχθηκε, οι πληροφορίες λένε ότι κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες:

  • – Πρώτον, στην τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση, με πολλούς εκ των συνδαιτημόνων να προεξοφλούν ότι το κύμα ακρίβειας που πλήττει το μέσο νοικοκυριό (με αιχμή την ενεργειακή κρίση) πολύ γρήγορα θα αποτυπωθεί και στους δημοσκοπικούς συσχετισμούς, σε βάρος του κυβερνώντος κόμματος και της δημοφιλίας του πρωθυπουργού.
  • – Δεύτερον, στην εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. Με τον κ. Παπανδρέου να εκφράζει την ανησυχία του για την πορεία των εξελίξεων. Αλλά και να επισημαίνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια αντιπαράθεση, όχι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, αλλά μεταξύ ολοκληρωτισμού και δημοκρατίας: «Και δείχνει, για άλλη μια φορά στην ιστορία, όχι μόνο πόσο επικίνδυνα είναι τα απολυταρχικά καθεστώτα, αλλά και πόσο ευάλωτη και εύθραυστη είναι η δημοκρατία».
  • – Τρίτον, στην ανάγκη στοίχισης όλων των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής πίσω απ’ τον νέο πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς εσωστρεφείς κινήσεις που είναι πιθανόν να αποδυναμώσουν τη δυναμική του κόμματος, σε μια περίοδο, μάλιστα, αδιαμφισβήτητης ανάκαμψης του.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Όμως, πέραν αυτών, στη συνάντηση στην «Πλαζ» ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε αυτό που η «Πολιτεία» είχε εδώ και καιρό γράψει. Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν (άλλο ρεπορτάζ στη σελίδα 14).

Επίσης, ακροθιγώς -και μόνο στα «πηγαδάκια»- έγιναν αναφορές στις επόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Δυτική Ελλάδα και στην Πάτρα και σε πιθανές υποψηφιότητες.

Και κάτι τελευταίο. Η συνάντηση στην «Πλαζ» έδειξε και τη διάθεση μιας μεγάλης ομάδας στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στην περιοχή να «συσπειρωθούν» γύρω απ’ τον πρώην πρωθυπουργό, χωρίς αυτό αν ερμηνεύεται ως θέση «διακριτή» απ’ τις κεντρικές επιλογές της νέας ηγεσίας.

You may also like

Comments are closed.