ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μέσω… Περιφερειακού Συμβουλίου η γνωμοδότηση για τον Εast Med στη Δυτική Ελλάδα!

Facebook
Twitter

Οι επιπτώσεις και οι πιθανοί τρόπο αντιμετώπισής τους στο ελληνικό τμήμα του έργου του East Med εξετάστηκαν κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης διαβούλευσης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου στον οποίο συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην διαδρομή του αγωγού εντός των συνόρων Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Όλα τα δεδομένα που αφορούν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων, έχουν αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση ενώ από την εταιρεία IGI Poseidon SA που έχει εκπονηθεί την μελέτη, υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης τον περασμένο Ιούνιο και κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην διαδικτυακή συνάντηση, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης ο οποίος  τόνισε πως «μας παρουσιάστηκε η μελέτη περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων, περαιώθηκε η  δομή του αγωγού, δηλαδή από πού θα περάσει από Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία και μας είπαν ότι οποιοσδήποτε φορέας ή πολίτης μπορεί να καταθέσει τις απόψεις ή τις αντιρρήσεις του».

dimitrogiannis lampros 3

Εν αναμονή της απόφασης για την γνωμοδότηση από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Δημητρογιάννης, πρόσθεσε πως η διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη ολοκληρώνεται στις 7 Νοεμβρίου και μόλις λήξει η διαβούλευση, θα ετοιμαστεί άμεσα η γνωμοδότηση της Περιφέρειας.

Αρμόδια γι’ αυτό είναι η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της σπουδαιότητας του έργου, δεν αποκλείεται το θέμα να συζητηθεί σε Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Στην ουσία, μας παρουσιάστηκε το έργο και αυτό που μένει τώρα είναι τι θα γνωμοδοτήσουμε εμείς ως Περιφέρεια», πρόσθεσε ο κ. Δημητρογιάννης, συμπληρώνοντας ότι «το έργο έχει προσεχθεί από όλες τις πλευρές. Αν ισχύσουν αυτά που μας παρουσιάστηκαν, τα πράγματα θα είναι καλά όμως από εκεί και πέρα μιλάμε για ένα έργο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος».

Κλείνοντας, ο κ. Δημητρογιάννης τόνισε πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι που να μας προβληματίζει ωστόσο θα πρέπει να ελέγξουμε μήπως κάτι μας προβληματίσει στη συνέχεια. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα πουν και οι υπηρεσίες μας».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top