Μεσολόγγι: 17χρονος έπεσε θύμα εκβιασμού μέσω ψεύτικου προφίλ στα social media

Facebook
Twitter
pc

Αυξάνονται συνεχώς οι περιπτώσεις απειλών και εκβιασμών μέσω των κοινωνικών δικτύων με τους δράστες να στοχεύουν κυρίως ανήλικους και ευάλωτα άτομα.

Όπως αναφέρει το messolonghivoice.gr, ένα περιστατικό εκβιασμού μέσω διαδικτύου σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Μεσσολογγίου. Ο άγνωστος δράστης χρησιμοποίησε ψεύτικο προφίλ στα social media, και παγίδευσε έναν 17χρονο αγόρι μέσω βιντεοκλήσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης κατάφερε να καταγράψει ευαίσθητες προσωπικές στιγμές του ανήλικου, και στη συνέχεια τον εκβίασε ζητώντας του χρήματα, απειλώντας πως θα δημοσιοποιήσει το υλικό.

Ο άγνωστος δράστης και αφού είδε ότι οι απειλές του δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, προέβη στην δημοσιοποίηση του υλικού στα κοινωνικά δίκτυα και στην κοινοποίηση του στους φίλους του θύματος. Οι γονείς του 17χρονου κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά τους κινδύνους που κρύβουν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι δράστες συνεχίζουν να βρίσκουν νέους τρόπους για να εκμεταλλευτούν ευάλωτα άτομα, με στόχο οικονομικό ή ψυχολογικό όφελος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top