ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μεσολόγγι: Πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο για τις εκδηλώσεις της «Εξόδου»

Facebook
Twitter
Με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε την Πέμπτη 3/2 ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Ο Κώστας Λύρος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννη Τσώλο, επέδωσε ιδιοχείρως επίσημη πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να παραστεί  στις επετειακές εκδηλώσεις  «Εξόδου» 2022.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ενώ κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε όσα διακινούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία, σε σχέση με τα όρια της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Κατέστησε δε σαφή την θέση του ότι θα πρέπει να πάψει κάθε τέτοια αναπαραγωγή σεναρίου.

Ο κ. Λύρος τόνισε με νόημα ότι «το Μεσολόγγι είναι σύμβολο, είναι ιδέα παγκόσμιας ακτινοβολίας και αναγνώρισης.

Η κοινωνία μας σήμερα έχει τεράστια ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς. Πολιτεία, φορείς και ιθύνοντες  οφείλουμε να κρατάμε  ψηλά  αυτούς τους συμβολισμούς και εμπράκτως να αποδεικνύουμε  σεβασμό και αναγνώριση.

Έχουμε σοβαρό χρέος να διατηρούμε αξίες, να προσθέτουμε βάρος σε αυτές και όχι να διχάζουμε, να διαιρούμε, να κατακερματίζουμε.

Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου με την βαριά  ιστορία και τη μοναδική  πολιτισμική και πνευματική παράδοση δικαίως κρατά την έδρα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας,  την οποία τιμά και της δίνει κύρος από το κύρος της.

Και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, πόσο μάλλον δε, τροποποίησης.

Η τιμή δεν ζυγίζεται ούτε μετριέται με αριθμούς . Αποδίδεται ή δεν αποδίδεται»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top