ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει το μυστήριο της δολοφονίας

kreopolis arthrou

Από αυτό το κινητό έγινε έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο την ώρα που ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου κρεοπώλη. Ήταν 20 και 37 της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου. Η συνεδρία αυτή κράτησε και μετά την δολοφονία του νέου και έκλεισε έντεκα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα.

Από τον όγκο των δεδομένων που καταναλώθηκε θα φανεί η διαδικτυακή εφαρμογή που χρησιμοποιούσε, όπως τόνισε στο Τούνελ ο Βασίλης Γεωργόπουλος, εγκληματολόγος ηλεκτρονικού εγκλήματος και εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων.

Μήπως το θύμα άνοιξε το κινητό για λόγους ασφαλείας και κάποιος άκουγε τις συνομιλίες του με τον φερόμενο ως δράστη;

Μήπως δράστης και θύμα μιλούσαν με κάποιο πρόσωπο που τους καθοδηγούσε;

Μήπως μέσω της εφαρμογής αυτής έκαναν αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων;

Η απάντηση σε αυτά τα καίρια ερωτήματα θα δοθεί από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και θα ανάψει όπως πιστεύεται το φως.

Σε σχετική ερώτηση της ανακρίτιας γιατι το θύμα έκανε έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο ενώ ήταν μαζί στο αυτοκίνητο, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν τον είδε να κρατά κινητό και δεν γνώριζε καν αν το είχε πάνω του!


Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε όπως πιστεύεται μετα την δολοφονία να εξαφανίσει την καραμπίνα του θύματος με την οποία τον σκότωσε αλλά και το κινητό του τηλέφωνο.

Το «Τούνελ» αποκάλυψε πως το τηλέφωνο που κρατούσε εκείνη την νύχτα ο κατηγορούμενος, ανήκει σε φίλο του που βρίσκεται εκτός Μεσολογγίου και δεν έχει κληθεί για κατάθεση.

Ο κρεοπώλης κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την νύχτα.

Βρίσκεται ήδη στον Κορυδαλλό και θα κληθεί σε δεύτερη απολογία μετά την ανεύρεση του πτώματος του άτυχου 30χρονου.

Οι Κρυμμένοι θησαυροί που η πολύπαθη περιοχή του  Μεσολογγίου φημίζεται ότι έχει, ξεσηκώνουν ομάδες σε ένα κυνήγι χωρίς όρια.

Στην περιοχή του κάμπου του Ευηνοχωρίου που εντοπίστηκε το πτώμα του Μπάμπη δεκαοχτώ μέρες μετά την εξαφάνισή του την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, είχε βρεθεί νεκρός σε αναζήτηση χρυσού πριν από χρόνια ο κτηνοτρόφος Βασίλης Δημαράς 33 χρόνων από το Κουτσοχέρι Μεσολογγίου.

Ο ίδιος είχε μιλήσει για ένα ραντεβού στο Ευηνοχώρι με κάποιον «παππού» και βρέθηκε πνιγμένος στο «ποτάμι του χρυσού», στον Εύηνο.

Τα σημειώματα που η μητέρα του βρήκε στο συρτάρι του και έδειξε στην Αγγελική Νικολούλη, μιλούσαν το πρώτο για εγκλήματα στον Εύηνο και το δεύτερο για έναν αστυνομικό και για χρηματικό ποσό που πιθανότατα του είχε δοθεί.

Την ίδια τύχη είχε και ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής 57 χρόνων από τον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αδερφού του είχε δει τις παρανομίες αρχαιοκαπήλων στην περιοχή που έβοσκε τα πρόβατά του και του έκλεισαν το στόμα σε χείμαρρο που καταλήγει στον Εύηνο.

Και τις δύο υποθέσεις κανείς δεν ερεύνησε σε βάθος και οδηγήθηκαν στο αρχείο.

 

Μεσολόγγι… Οκτώβριος 2019: Η αποκάλυψη του «Τούνελ» για το θησαυρό και τα δυο θύματα…

Στην περιοχή που εντοπίστηκε νεκρός ο Βασίλης Δημαράς, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Καλυδώνας. Φύλακας του χώρου της αρχαίας πόλης, μίλησε για τις παρανομίες στην περιοχή από αρχαιοκάπηλους.

«Ξεκινούν να βρουν χρυσές λίρες και καταλήγουν σε αρχαία», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως επίδοξοι χρυσοθήρες δεν δίστασαν να καταστρέψουν ακόμα και ιερούς ναούς μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να βρουν θαμμένους θησαυρούς.

Μεσολόγγι – Οκτώβρης 2019 Η αποκάλυψη για το έγκλημα στο «ποτάμι του χρυσού»…

Ένας άνθρωπος που βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή και το ραντεβού που έφερε το θάνατο. Στην έρευνα που έκανε η εκπομπή για να βρει απαντήσεις εντόπισε τον πατέρα, την μητέρα, τον αδερφό, τον γαμπρό του Βασίλη Δημαρά στο Μεσολόγγι, αλλά και μάρτυρες που έδειξαν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

«Έφτιαξε ένα μηχάνημα, που ο Βασίλης δεν τον ήξερε αυτό, κάπου το είδε και το έφτιαξε, για να ψάχνει για λεφτά. Μου έλεγε διάφορα, για σκαψίματα, για χασίσια, για αυτά που έβλεπε, γιατί ήταν και παιδί περίεργο», είπε ο πατέρας του.

Κάτοικοι του χωριού μίλησαν για όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

«Αυτό το βουνό Βαράσοβα, ξέρεις πόσα μυστικά έχει μέσα; Ξέρεις πόσα εκκλησάκια; Τι τερτίπια έχει εκεί μέσα; Εκεί λένε ότι υπάρχουν μυστικά μονοπάτια, μυστικές πύλες, πόσες εκκλησίες, ποιος να τα ξέρει αυτά τα πράγματα; Εκείνα τα χρόνια δεν πήγαιναν, ούτε σε τράπεζες, ούτε σε χρηματιστήρια. Μαζεύανε ότι είχαν σε χρυσό και τον έθαβαν. Πήγαιναν με κωδικούς που τους ήξεραν μόνο αυτοί».

Με την δολοφονία του Μπάμπη σε ένα διαφορετικό όπως πιστεύεται κυνήγι, οι συγγενείς των δύο άλλων θυμάτων ζητούν να ανοίξουν οι φάκελοι των υποθέσεων τους και να χυθεί άπλετο φως, αφού υπάρχουν κοινά στοιχεία.

Τι ήθελε να εξαφανίσει ο κρεοπώλης την μοιραία νύχτα;

Η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε ξανά στο Μεσολόγγι,  για να ερευνήσει τις κινήσεις του κατηγορούμενου κρεοπώλη, το μοιραίο βράδυ. Οι συγγενείς του θύματος λένε πως το μόνο που τον απασχολούσε ήταν πως θα πάρει πίσω τις δεκαεπτά χιλιάδες που είχε δανείσει στον κρεοπώλη και για αυτό τον συνάντησε. Ο ίδιος βέβαια αντί για τα χρήματα, τον έστειλε στον θάνατο…

Ο φερόμενος ως δράστης μετά τον σχολαστικό καθαρισμό που έκανε στο σπίτι του, πέταξε τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Στην συνέχεια ακολούθησε την διαδρομή προς την λιμνοθάλασσα.

Ήθελε να εξαφανίσει κινητό και καραμπίνα για αυτό  διάλεξε την συγκεκριμένη περιοχή που ερευνούσαν για μέρες αστυνομικοί και στρατός;

Η δημοσιογράφος της εκπομπής ακολούθησε την διαδρομή του, βρέθηκε στη γειτονιά του και συνομίλησε με τους ανθρώπους που τον έβλεπαν καθημερινά.

You may also like

Comments are closed.