ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Το υπουργείο Παιδείας «αδειάζει» τον Δήμο – Ανοίγουν τα σχολεία την Τρίτη

sxoleio aithousa

Με εγκύκλιό τους, τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας αναίρεσαν την απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη. Όπως αναφέρεται οι δήμοι είναι αναρμόδιοι για τέτοιες αποφάσεις όταν αυτές αφορούν επιδημιολογικούς λόγους και ειδικότερα για την COVID-19, σύμφωνα με τον Ν.4722/20 αλλά και διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες επιστρέφουν κανονικά στις σχολικές αίθουσες από σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, ακόμα και στις περιοχές που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο. Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα εν λόγω Υπουργεία, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Επισημάινεται μάλιστα πως διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας δε θα ισχύουν ακόμα και για περιπτώσεις λόγω κορωνοϊού.

Η απόφαση του Δήμου για αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Ο Δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη.

Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή», τόνισε ο Κώστας Λύρος.

You may also like

Comments are closed.