ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Mεσολογγί: Ζητούν απο το δήμαρχο Αγρινίου να τους… παραχωρήσει τη Μακρυνεία

Facebook
Twitter
Προτείνουν ο δήμος Αγρινίου με απόφαση δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει στο Μεσολόγγι τον «ιστορικά ζυγό», τμήμα της περιοχής Μακρυνείας. 

Ένας «Φορέας Ελεύθερων Πολίτων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

Αφορμή της επιστολής  είναι το ζήτημα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας καθώς ο Φορέας ξιφουλκεί κατά της διχοτόμησης .

Το πηγαίνει όμως και ένα βήμα παραπέρα: ζητά την παραχώρηση από τον δήμο Αγρινίου εδαφών της Μακρυνείας στο δήμο Μεσολογγίου.

Οι εν λόγω «Ελεύθεροι Πολίτες» εκφράζουν ένα σκεπτικό σύμφωνα με  το οποίο το Αγρίνιο ισχυροποιήθηκε σε βάρος της ιστορικής του πόλης.

«Όπως επιτάσσει το δίκαιο είναι επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθεί το ιστορικό ατόπημα που επέβαλε ο Καλλικράτης, ώστε, τουλάχιστον, ο ιστορικός Ζυγός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης μας, αλλά και γεωγραφικά πολύ κοντά της, να προσαρτηθεί στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Γι’ αυτό απαιτείται μια τολμηρή απόφαση του Δημοτικού Σας Συμβουλίου, η οποία όμως θα στηρίζεται στην αποκατάσταση μιας ανιστόρητης αδικίας, καθώς και στην πραγματική κατάσταση που υπάρχει», λένε στην επιστολή τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top