ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά τους «τουρίστες», τώρα και εφοριακοί με… κάμερες

aade 768x480 1

Μετά τα drones που καταγράφουν live τις εξορμήσεις ελεγκτών (συχνά υποδυόμενοι τους… τουρίστες) σε στεριά και θάλασσα, κάμερες βάζει η ΑΑΔΕ και στους φορολογικούς ελέγχους εντός ή εκτός των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των φορολογουμένων.

Οι ελεγχόμενοι θα ξέρουν ότι καταγράφονται με κάμερες για λόγους διαφάνειας. Για οτιδήποτε διαμειφθεί μεταξύ τους (από φωνές μέχρι «φακελάκια»), το οπτικοακουστικό υλικό θα φυλάσσεται για έξι μήνες και μετά θα καταστρέφεται.

Πλέον, όμως, μπορούν να καταγράφονται και οι προγραμματισμένες συναντήσεις των ελεγκτών με τους φορολογούμενους στα γραφεία της ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή το υλικό θα διατηρείται για πέντε χρόνια.

Στην ίδια λογική, στα νέα της κτίρια η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει και «γυάλινες αίθουσες» για να γίνονται οι συναντήσεις με τους φορολογούμενους αντί στο γραφείο του υπαλλήλου, υπό τα βλέμματα όλων και χωρίς να πηγαινοέρχονται σακούλες ή τσάντες.

Κάμερες θα μπουν επίσης και κατά τη διενέργεια των τελωνειακών ελέγχων, κάτι που ίσως… κόψει τον βήχα -και όχι μόνο- σε πολλούς.

You may also like

Comments are closed.

ergazomenoi syntaxiouxoi ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: Το 63% των Ελλήνων δεν μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο διαβίωσης του χωρίς συμπληρωματική συνταξιοδοτική αποταμίευση

Στην καταγραφή των απόψεων και προτιμήσεων των πολιτών σχετικά με την προαιρετική συνταξιοδοτική αποταμίευση στόχευε μεταξύ άλλων ...