Μετάλλαξη Δέλτα: Αυτά είναι τα συμπτώματα, λιγότερος συχνός ο βήχας

Facebook
Twitter
Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα φαίνεται να είναι πιο έντονα και να εμφανίζονται γρηγορότερα απ’ ό,τι με το αρχικό στέλεχος. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο πιθανό να καταλήξουν στο νοσοκομείο εάν έχουν την παραλλαγή δέλτα. Επιπλέον, μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί να έχει σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο νοσηλείας από την παραλλαγή άλφα.

Τα κυριότερα συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα του κορoνοϊού είναι τα εξής:

  • Πονοκέφαλος
  • Πονόλαιμος
  • Ρινική καταρροή
  • Πυρετός

Ο βήχας αναφέρεται λιγότερο συχνά και η απώλεια της όσφρησης δεν περιλαμβάνεται πλέον στα κορυφαία 10 συχνότερα συμπτώματα. Οι ερευνητές ανησυχούν ότι τα άτομα μπορεί να μπερδέψουν τα συμπτώματα με ένα κοινό κρυολόγημα και να αποφύγουν την καραντίνα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει την εξάπλωση του στελέχους δέλτα.

Πώς να προστατευτούμε

Σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, ο εμβολιασμός είναι το καλύτερο μέτρο πρόληψης. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech παρέχουν προστασία κατά 79% έναντι της μόλυνσης με την παραλλαγή δέλτα του SARS-CoV-2.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ότι παρέχει προστασία κατά 96% από την ανάγκη νοσηλείας εάν ένα εμβολιασμένο άτομο μολυνθεί από το νέο στέλεχος. Δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca είναι κατά 92% αποτελεσματικό ως προς την αποφυγή της νοσηλείας λόγω μόλυνσης από το στέλεχος Δέλτα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top