ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: Όσοι νόσησαν προστατεύονται από επαναμόλυνση από τη Δέλτα

Facebook
Twitter

Νέα έρευνα από τη Νότια Αφρική αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον ισχυρίζεται πως όσοι έχουν νοσήσει από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη προστατεύονται από την επαναμόλυνση από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Στη μελέτη συμμετείχαν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι που είχαν μολυνθεί με την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού στη Νότια Αφρική και όχι με τη Δέλτα. Οι επιστήμονες απομόνωσαν πλάσμα αίματος από 15 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, με τους 11 να είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων κορονοϊού αλλά κανένας δεν χρειάστηκε παροχή οξυγόνου.

Δυο από τα 15 άτομα δεν ανέπτυξαν αντισώματα κατά του κορονοϊού και αποκλείστηκαν από αυτή την μελέτη ενώ από τις άλλους 13 συμμετέχοντες, οι 7 ήταν εμβολιασμένοι (3 με δύο δόσεις Pfizer και 4 με Johnson και Johnson).

Και αν η δυνατότητα εξουδετέρωσης της παραλλαγής Omicron ήταν αναμενόμενη, έγινε γνωστό πως τα άτομα αυτά, ειδικά τα εμβολιασμένα, ανέπτυξαν δυνατότητα εξουδετέρωσης της παραλλαγής Δέλτα η οποία μάλιστα στο διάστημα των 2 εβδομάδων αυξήθηκε 4,4 φορές. Αυτό σημαίνει πως η μόλυνση με τη μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να δράσει αποτρεπτικά στην επαναμόλυνση από τη Δέλτα.

Τα νέα αυτά είναι αισιόδοξα όμως θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες και ειδικά αν ισχύει αυτό στις μεγαλύτερες ηλικές αλλά και στους ασυμπτωματικούς φορείς της Όμικρον. Άν τελικά αυτά τα δεδομένα ισχύουν σε μεγαλύτερη κλίμακα με δεδομένο πως η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί σε ηπιότερα συμπτώματα τότε θα έχει θετικές επιπτώσεις στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top