ΥΓΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Mεθοδεύσεις” για κλείσιμο του Καραμανδανείου καταγγέλλει ο Γ. Κυριακόπουλος

g. kyriakopoylos

Το Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Κυριακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις δυσμενείς εξελίξεις που αφορούν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων:

 

«Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, ένα Παιδιατρικό Νοσοκομείο «στολίδι» για την παροχή ιατρικής βοήθειας στα παιδιά μας, δυστυχώς κλείνει!

Σήμερα οι Διευθυντές των Κλινικών αποφάσισαν την αναστολή όλων των εφημεριών, σε παθολογικό και χειρουργικό τομέα, με αφορμή την έλλειψη Αναισθησιολόγων. Η υπό παραίτηση Διευθύντρια του Τομέα έλαβε 15νθημερη άδεια και η μοναδική εναπομείνασα Αναισθησιολόγος, που προ ημερών μετακινήθηκε, αδυνατεί να αντέξει το βάρος της αφόρητης πίεσης.

Θα πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, η μεθόδευση υποβάθμισης και κλεισίματος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ή συγχώνευσης του με το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Πατρών.

Θα πρέπει, εδώ και τώρα, να προκηρυχθούν προσλήψεις Αναισθησιολόγων, ειδικευμένων για παιδιά, προκειμένου οι Ιατροί και το λοιπό προσωπικό του Καραμανδανείου να συνεχίσουν το αξιοθαύμαστο έργο τους.

Καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συνολικά την Κυβέρνηση να μην «σφυρίζει» αδιάφορα μπροστά σε ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας που αφορά την Υγεία και προπαντός την Υγεία παιδιών!

Καλώ, επίσης, το σύνολο των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας να υψώσουμε τείχος υπεράσπισης του παιδιατρικού μας νοσοκομείου.

Όσοι στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα μεθοδεύσεις κλεισίματος και συγχώνευσης ή επεξεργάζονται σχέδια ώστε η ιατρική φροντίδα των παιδιών της περιοχής μας να… οδηγηθεί στην ιδιωτική Υγεία (…) θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα βρουν απέναντι τους σύσσωμη την τοπική κοινωνία!

Η κοινωνία της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, δεν θα το επιτρέψει!

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ