ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετρούν με το γραμμάριο τα ψώνια – Βγάζουν από τις πρίζες τις συσκευές

1 3 2

Αλλάζουν άρδην τις καθημερινές τους συνήθειες οι Έλληνες καταναλωτές λόγω της ακρίβειας.

Παλιότερα δεν υπολόγιζε την ποσότητα σε φρούτα και λαχανικά. Τώρα όμως η κυρία Χαρά, συνταξιούχος των 400 ευρώ, μετρά όλα της τα ψώνια στη λαϊκή και το σούπερ μάρκετ.

«Τώρα πάντα με τα γραμμάρια. Ντομάτες έπαιρνα δύο κιλά να τις έχω να κάνω διάφορα, γεμιστά και σαλάτες. Τώρα παίρνω 2-3 ντομάτες να περάσω την εβδομάδα μου», δήλωσε.

Μετρημένες οι αγορές και σε κρέας και στα ψαρικά

Η κυρία Χαρά συνεχίζει την οικονομία και στο σπίτι. Βγάζει όλες τις συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιεί και πλέον μαγειρεύει πολύ νωρίς το πρωί για να προλάβει τη νυχτερινή χρέωση στο ρεύμα.

Η σημερινή κατασταση για τους καταναλωτές είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από την μία πλευρα κυνηγούν προσφορές και ότι πιο φθηνό υπάρχει από το σούπερ μάρκετ και την λαϊκή, ενώ από την αλλή ψάχνουν με αγωνία τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για να γλιτώσουν έστω και λίγα ευρώ στο λογαρισμό ρεύματος.

Ψώνια με το… γραμμάριο

Η κυρία Αννα Μαρία, μητέρα δύο ανηλίκων, άνεργη, προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να μην στερηθούν τα παιδιά της το παραμικρό.

«Παίρναμε δύο κιλά, τώρα παίρνουμε ένα κιλό. Άμα μπορούμε ερχόμαστε αργά το μεσημέρι που είναι πιο φθηνά. Προσπαθούμε όσο πιο πολύ οικονομία, γιατί δεν βγαίνει…», δήλωσε.

Οι περισσότεροι καταναλωτές προσπαθούν να κόψουν από παντού και να προετοιμαστούν για τον δύσκολο χειμώνα κόβοντας διάφορες συνήθειες και περιορίζοντας στο ελάχιστο τις αγορές τους.

You may also like

Comments are closed.

THESSALIA898 GEETHA ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία Elias οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Θεσσαλία – Συνεχίζουν τη μάχη με τις καταστροφές του προηγούμενου κύματος

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της νέας κακοκαιρίας Elias στη Θεσσαλία. Παράλληλα, και με διαταγή ...