ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία ακόμα επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού από τον «Κυανού Σταυρό Πατρών»

kianous

Μια ακόμα επιτυχής μεταμόσχευση νεφρού, από ζώντα δότη σε ασθενή, πραγματοποιήθηκε στη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης «Κυανούς Σταυρός Πατρών».

Πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη μιας σοβαρής, συνάμα και συγκινητικής οικογενειακής ιστορίας, αφού η ασθενής ήταν μια γυναίκα 55 ετών με νεφρική ανεπάρκεια. Και έλαβε με απόλυτη επιτυχία το δώρο ζωής, από τον ίδιο τον σύζυγο της που αποδείχθηκε πως ήταν συμβατός δότης!

Η μεταμόσχευση έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό» της Αθήνας και όπως αναφέρει η Διευθύντρια του «Κυανού Σταυρού» και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Νεφρολόγος κα Κωνσταντίνα Τρίγκα (φωτογραφία), λόγω της έλλειψης νεφρικών μοσχευμάτων, η μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη αποτελεί «σωτηρία λύση» για τους νεότερους ηλικιακά ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

trigka

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως αυτή είναι η πέμπτη συνεχής μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη σε ασθενή του «Κυανού Σταυρού» τους τελευταίους 10 μήνες, ενώ έχει προγραμματιστεί ακόμα μια μεταμόσχευση από ζώντα δότη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες των ασθενών της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αφού ενδυναμώνει σε κάθε ασθενή την αίσθηση ελπίδας αλλά και βεβαιότητας για επιτυχή εξέλιξη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

italia exafanisi ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Ήρθε η στιγμή να βάλω τη λέξη τέλος», είχε γράψει στο γράμμα του – Όλα αυτά τα χρόνια η γυναίκα του συνέχισε να τον ψάχνει – Bρέθηκε στην Πάτρα από τηλεοπτική εκπομπή

Τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η οποία ασχολείται με υποθέσεις ανθρώπων που έχουν ...

Comments are closed.