ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αριάδνη Κωνσταντίνου: Η Ελληνίδα που μεταλαμπαδεύει τον Ελληνικό Πολιτισμό στο Ισραήλ

Facebook
Twitter
Η Αριάδνη Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 20 χρόνια όμως ζει και εργάζεται στο Ισραήλ, όπου διδάσκει αρχαία ελληνική γλώσσα, στο τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Bar-Ilan.

Εκτός όμως από τα μαθήματα που παραδίδει στους φοιτητές, συμμετέχει και σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, στην οποία μοιράζεται ιστορίες από την ελληνική μυθολογία αλλά και ελληνικά τραγούδια, τα οποία μεταφράζει στα εβραϊκά.

ariadni konstantinou2

«Η ραδιοφωνική εκπομπή που συμμετέχω είναι δίωρη. Η μία από τις δύο ώρες είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην ελληνική μουσική και δεν είναι η μόνη εκπομπή στο Ισραήλ, που «αγαπά» τόσο πολύ τους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντίνου.

Μάλιστα, αυτό το διάστημα με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζει κάθε φορά έναν Έλληνα ποιητή, του οποίου η ποίηση έχει μελοποιηθεί (πχ Σεφέρη, Ελύτη, Σολωμό).

Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια διδάσκει ένα πιλοτικό μάθημα στο Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι Νέα Ελληνικά. Πρόκειται για μια πραγματική καινοτομία, καθώς είναι το μοναδικό μάθημα ελληνικών, που διδάσκεται στο Ισραήλ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top