ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μ. Χατζής: Αρίστευσε σε πτυχιακή και την δωρίζει στον Δήμο!

Facebook
Twitter

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Μιχάλης Χατζής πήρε πτυχίο με άριστα από την Σχολή Αρχιτεκτονικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Αλλά αρίστευσε και στην Πτυχιακή του την οποία θέλει να δωρίσει στον Δήμο Πατρέων αφού πρόκειται επί της ουσίας για μια ολοκληρωμένη Αρχιτεκτονική Μελέτη που αφορά την πόλη και την ανάπτυξη της.

Το δικό του αντάλλαγμα; Να δει την πόλη του να αναπτύσσεται και να αναδεικνύει τον «θησαυρό» που κρύβει μέσα της και σε αυτό να έχει συμβάλει κι εκείνος.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Μιχάλης Χατζής  δηλώνει στην «Πολιτεία»: «Σκέφτηκα να κάνω μια Αρχιτεκτονική μελέτη για να μείνει στην πόλη». Περιηγήθηκε σε συνοικίες όπως το Βλατερό και η Τριτάκη.

IMG 0909

 

«Ο προβληματισμός μου ήταν πώς να αναδειχθούν οι συνοικίες απ’ όπου ξεκίνησε το κτίσιμο της νέας πόλης. Να προσελκύσουν τουρίστες και ειδικά νέους δημιουργώντας μια εξωστρέφεια στην πόλη», τονίζει ο κ. Χατζής.

Έτσι άρχισε να δημιουργεί την πτυχιακή του με τίτλο: «Καλλιτεχνικά εργαστήρια design/working art και Εκθεσιακοί χώροι σε υπάρχοντα κτίρια». Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μελέτη που διήρκησε οκτώ μήνες και δίνει κατευθύνσεις για το πώς εύκολα και γρήγορα, θα μπορούσαν τέτοιες συνοικίες γύρω και κάτω από το κάστρο της Πάτρας να αναδειχθούν. Και πώς πολλά από τα παλιά κτίρια να χρησιμοποιηθούν ως καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκθεσιακοί χώροι, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

KENTRIKH

 

«Υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα Art in Residence που εφαρμόζεται σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις και επιτρέπει την ανταλλαγή Καλλιτεχνών. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν κτίρια που υπάρχουν στην πόλη μας να γίνουν ‘ζωντανά’ εργαστήρια τέχνης που να είναι επισκέψιμα και να αποτελέσουν όλα μαζί έναν ισχυρό πόλο έλξης για χιλιάδες ευρωπαίους που ταξιδεύουν με αποκλειστικό σκοπό να δουν από κοντά τις δημιουργίες και να γνωρίσουν τις νέες καλλιτεχνικές τάσεις», επισημαίνει ο κ. Χατζής. Υπογραμμίζοντας ότι εκτός αυτού θα υπάρχει η δυνατότητα να δίδεται χώρος έκφρασης και στο τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό της Πάτρας, ώστε να αναγνωρίζεται το ταλέντο του.

Η ΔΩΡΕΑ

Η «Πολιτεία» έγινε «γέφυρα» επικοινωνίας ώστε η πτυχιακή του νεαρού να καταλήξει στα χέρια του αντιδημάρχου Έργων Χρήστο Κορδά ο οποίος επιβραβεύει με συγκίνηση κάθε τέτοια πρωτοβουλία νεαρού δημότη. Ήδη είναι σε εξέλιξη η επικοινωνία προκειμένου ο πτυχιούχος συμπολίτης να επισκεφθεί το γραφείο του αντιδημάρχου και να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο της Αρχιτεκτονικής μελέτης του, όντας πρόθυμος να καθοδηγήσει και να συμβάλλει ως εθελοντής στην υλοποίηση της.

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

4 1 e1659547596785

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top