ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και 4η έδρα στην Αχαΐα»

Facebook
Twitter

Ο Μ. Σιδηρόπουλος γνωστοποιεί ότι το κόμμα στην Αχαΐα βρίσκεται ήδη σε διάταξη εκλογικής μάχης. Έχουν ξεκινήσει εξωστρεφείς δράσεις πόρτα – πόρτα που, όπως λέει, δείχνουν μια εντελώς αντίθετη εικόνα από αυτές των δημοσκοπήσεων…

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι απαντήσεις του Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αχαΐα κ. Μιχάλη Σιδηρόπουλου βγάζουν ειδήσεις. Τις επόμενες μέρες ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο στον νομό.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής αλλά θα συνεχίσει στην πορεία των Περιφερειακών εκλογών.

για ΜΟΤΟ..

 

Για τις δημοσκοπήσεις, τονίζει ότι οι δημοσκόποι δεν συγκαταλέγουν κοινωνικά στρώματα που δίνουν αντίθετη εικόνα για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως θα εκπλαγούν το βράδυ των εκλογών.

Και επίσης θέτει πιο ψηλά τον εκλογικό πήχη στην Αχαΐα, όχι μόνο για πρωτιά αλλά και αύξηση των εδρών στις τέσσερις!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
– Κρίνοντας απ’ όσα βλέπουμε ήδη, πόσο θερμό εκτιμάτε ότι θα είναι το προεκλογικό κλίμα;
Ήδη με την έναρξη της νέας χρονιάς έχουμε εισέλθει σε προεκλογικό κλίμα και είναι γεγονός ότι το 2023 είναι μια προεκλογική χρονιά με μεγάλη διάρκεια διότι εκτός από τις εθνικές εκλογές, έχουμε τον Οκτώβριο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες. Μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για την Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, κ. Ράμου, αναφορικά με τους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους όπου αναδεικνύεται το ρυπαρό δίκτυο παρακολουθήσεων που γινόταν κατ’ εντολή του Μαξίμου προμηνύεται ένα θερμότατο προεκλογικό κλίμα.
Πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια ΑΔΑΕ κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αν μη τι άλλο προμηνύεται ένα θερμότατο προεκλογικό κλίμα γιατί με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη συμβαίνουν πράγματα που δεν έχουμε ξαναζήσει ως χώρα, γεγονότα και καταστάσεις που πληγώνουν τη Δημοκρατία.
ΣΕ ΔΙΑΤΑΞΗ «ΜΑΧΗΣ» Η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
– Σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής στην Αχαΐα, που είστε Συντονιστής, πώς θα περιγράφατε την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο;
Με πρόσφατη απόφαση του Οργανωτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το κόμμα έχει τεθεί σε διάταξη εκλογικής μάχης. Με τη νέα χρονιά και μετά την ανάπαυλα των γιορτών το κόμμα μπαίνει και πάλι δυναμικά σε μια σειρά εξωστρεφών δράσεων σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας αλλά και στην περιφέρεια της Αχαΐας.
Σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις ανά Δήμο με θέματα που αφορούν τη συγκυρία και τις εναλλακτικές μας προτάσεις, όπως Δημοκρατία – Κράτος Δικαίου, Ακρίβεια – Οικονομία – Ενεργειακή Κρίση και Υγεία.
Είμαστε σε αναμονή και των τελικών αποφάσεων για τη σύνθεση του εθνικού ψηφοδελτίου στο νομό μας, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας η ανακοίνωση αυτή θα επισημοποιήσει τους/ις υποψήφιους/ες Βουλευτές στην περιοχή μας και θα μας δώσει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε από κοινού και να υλοποιήσουμε μια ευρύτατη παρέμβαση στο νομό.

 

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ «ΠΡΩΤΙΑ» ΤΗΣ Ν.Δ.
– Με το χέρι στην καρδιά: Σας αποθαρρύνουν τα στοιχεία δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα παραμένει μπροστά;
Κάθε άλλο! Παρακολουθούμε τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων και τα μελετάμε γιατί θεωρούμε ότι δείχνουν τάσεις και εκφράζουν την κατάσταση της στιγμής έστω κι αν οι μετρήσεις δεν συμπεριλαμβάνουν στον ίδιο βαθμό όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Όμως αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις είναι διαφορετικά από αυτά που εμείς εκλαμβάνουμε από την καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες της Αχαΐας.
Θεωρούμε ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων υποεκτιμούν την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αφήνουν εκτός του πεδίου τους κοινωνικά στρώματα και κοινωνικές δυνάμεις που το κόμμα μας έχει ιδιαίτερη δυναμική. Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα αποτελέσει έκπληξη για όλους αυτούς που επαναπαύονται στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αλλά και των ίδιων των δημοσκόπων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα και θα υλοποιήσει άμεσα και την δέσμευση του, ότι θα προχωρήσει από την κάλπη της απλής αναλογικής σε σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, για να βάλει τέλος στο καθεστώς του κ. Μητσοτάκη.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ 4η ΕΔΡΑ
– Σε επίπεδο Αχαΐας πού μπαίνει ο εκλογικός πήχης; Ποιο το στοίχημα, για εσάς και την Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;
Ο νομός Αχαΐας είναι παραδοσιακά το κάστρο της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Από το 2012 και μετά δίνει την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και με διαφορά από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία. Στόχος μας είναι να είμαστε και πάλι πρώτο κόμμα, με μεγάλη διαφορά, από το δεύτερο και όχι μόνο να διατηρήσουμε τις τρεις βουλευτικές έδρες αλλά να τις αυξήσουμε κιόλας.
Αυτό που μας δίνει ώθηση και τη πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε είναι η αθρόα συμμετοχή των πολιτών της Αχαΐας στις εκλογές της 15ης Μάη για την εκλογή του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας χιλιάδες πολίτες οι οποίοι πλέον είναι και μέλη του κόμματος συμβάλλοντας στον τριπλασιασμό των οργανωμένων μας δυνάμεων. Καθώς επίσης και οι απόλυτα επιτυχημένες ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις που έχουμε υλοποιήσει από το καλοκαίρι και μετά.
«ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»
– Γράφτηκε ότι ο Μ. Σιδηρόπουλος θα ήταν υποψήφιος βουλευτής. Θα ισχύσει τελικά τέτοιο σενάριο κι αν όχι, γιατί;
Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι είχα τη χαρά και την τιμή να προταθώ από συντρόφους και συντρόφισσες για τη στελέχωση του εθνικού ψηφοδελτίου του νομού, και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Όπως όμως γνωρίζετε από τον Οκτώβριο και μετά είμαι Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» και συμμετέχω, ανελλιπώς, στην πολιτική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
Θεωρώ προσωπικά ότι σε αυτή τη φάση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχυθεί η παρουσία και η παρέμβαση του πολιτικού μας χώρου σε επίπεδο περιφερειακού συμβουλίου και για αυτό το λόγο έχω αποφασίσει να είμαι υποψήφιος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές και όχι στις εθνικές. Στη μάχη των εθνικών εκλογών θα είμαι στη πρώτη γραμμή ως Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας μαζί με όλους/ες τους/ις συντρόφους/ισσες μου, και ειλικρινά πιστεύω ότι θα την κερδίσουμε.
Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

18 7

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top