ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Έσπασε το «φράγμα» των $3 τρισ. – Ποιος είναι ο ανταγωνιστής της για την κορυφή

microsoft124444 768x511 1

Τα 3 τρισ. δολάρια ξεπέρασε για λίγο η κεφαλαιοποίηση της Microsoft στις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης, αφού η μετοχή της ανέβηκε πάνω από 1%, φτάνοντας περίπου τα 404 δολάρια. Πρόκειται για επίπεδα που μέχρι σήμερα μόνο δύο κολοσσοί έχουν καταφέρει να «πιάσουν», η Microsoft και η Apple.

Η Microsoft έφτασε στο επίπεδο – ορόσημο δύο εβδομάδες αφότου άφησε πίσω της για λίγο την Apple, η οποία το 2023 έγινε η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο. Ωστόσο, η Apple κέρδισε την πρώτη θέση ξανά και πλέον η χρηματιστηριακή αξία της βρίσκεται περίπου στα 3,02 τρισ. δολάρια.

Σε ετήσια βάση, οι μετοχές της Microsoft σημειώνουν άνοδο μεγαλύτερη του 7%, καθώς οι επενδυτές διατηρούν την αισιοδοξία τους σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αναλυτές της Morgan Stanley ανέφεραν σε σημείωμα ότι πιστεύουν πως η τοποθέτηση και η συνεισφορά της Microsoft σε ό,τι αφορά την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη γίνεται ακόμη πιο ισχυρή, ενώ μετακίνησαν την τιμή-στόχο τους στα 450 δολάρια, από 415 δολάρια.

You may also like

Comments are closed.