Mηδέν Οσκαρ για Λάνθιμο προβλέπει το Vanity Fair, μόνες ελπίδες κοστούμια- σκηνογραφία (Entertainment Weekly)

Facebook
Twitter

Και μόνο που προτάθηκε για 11 Oscars η μοναδικά stylish φαντασίωση περί ελευθερίας και φεμινισμού «Poor Things» του διάσημου πλέον Ελληνα κινηματογραφιστή Γιώργου Λάνθιμου, αποτελεί άθλο.

Οπότε έτσι κι αλλιώς καμαρώνουμε. Τα ισχυρά media του Χόλιγουντ δεν τον βλέπουν πάντως να υπερισχύει τη μεγάλη βραδιά σε κάποια από  τις κατηγορίες- τουλάχιστον στις βασικές.

Το Vanity Fair μαντεύει σίγουρη επικράτηση του «Oppenheimer» στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας (Κρίστοφερ Νόλαν), πρωταγωνιστή (Κίλιαν Μέρφι), β ανδρικού ρόλου (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), αλλά και φωτογραφίας και πρωτότυπης μουσικής. Επίσης, εμφανίζει τη Λίλι Γκλάστοουν (Killers of the Flower Moon)  που ξεπέρασε την Εμμα Στόουν στα πρόσφατα  SAG Awards, να κερδίζει το Oσκαρ α γυναικείου ρόλου. Οσο κι αν η ερμηνεία της μούσας του Λάνθιμου θεωρείται καταιγιστική σκοντάφτει λοιπόν στο μάθημα αμερικάνικης ιστορίας.
qatdncpshj65e97f6657018

Το γνωστό περιοδικό θεωρεί βέβαιη τη νίκη της Νταβίν Τζόι Ράντολφ στο τρυφερό και νοσταλγικό φιλμ χαρακτήρων του Αλεξάντερ Πέιν, ενώ «βλέπει» το Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου να πηγαίνει στην «Ανατομία μιας πτώσης» και το Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίπυ στον «Αmerican Fiction».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το «Poor Things» φέρεται να «χάνει» ακόμα και στα κοστούμια λόγω «Barbie» αλλά και στο μακιγιάζ εξαιτίας του «Maestro».

Το Entertainment Weekly κινείται σε γενικές γραμμές στα ίδια προγνωστικά, αλλά δίνει ως μόνες ελπίδες για νίκη στην ταινία του Λάνθιμου τα κοστούμια και το σκηνογραφικό σχεδιασμό παραγωγής.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος είχε διεκδικήσει προσωπικό Οσκαρ σκηνοθεσίας και το 2019 με τη σάτιρα εποχής «Η Ευνοούμενη»

Μην ξεχνάτε πως η 96η τελετή απονομής των Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre Hollywood στο Λος Αντζελες αυτή την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ. Ανυπομονούμε κι ελπίζουμε στα καλύτερα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top